Hem-För renhet och ordning-Symaskin-Välja de bästa trådarna för överlåsning

Välja de bästa trådarna för överlåsning

När du individuellt anpassar och tillverkar saker på en fabrik är det viktigt att välja rätt tråd för överlåset. Om de väljs felaktigt lider sömmarnas kvalitet, och fel sida om saken ser ut som rörig, pressas sömmarna, vilket orsakar besvär. När tyget sprider sig och slår ut från sömtrådarna måste produkten repareras eller ändras.

Efter att ha bestämt vilka trådar som är bäst för överlåset och använt den information som erhållits i fallet är det möjligt att rädda de tillverkade artiklarna från för tidigt slitage och förlänga utrustningens livslängd. Ja, det finns fibrer som minskar livslängden för ett överlock.

Vi tar hand om sömmarnas kvalitet

Till överlocksömmen visade sig vacker, med sömnad av hög kvalitet, måste trådens fiber vara av hög kvalitet och själva tråden är tunn.

Dålig kant på tyget

Varför är tunn tråd den bästa för överlåsning?

Vid bearbetning av tygkanten på överlåset används som regel 2-5 fibrer. Om de är tjocka är sömmen grov och puffar, orsakar obehag i kroppen, pressas genom lätta textilier.

Multifunktionell 4-kärns överlåsningsmaskin

"Råd" Optimum är fibernummer 50-120. Att gå bortom den undre kanten leder till en tjock söm, bortom den övre gränsen kommer tråden att gå sönder, gnugga med nålögan (om överlocksdelar av produkten förkortas, sedan på förtjockningsplatser).

I vår artikel kan du också ta reda på varför den nedre tråden började slinga.

Betydelsen av trådkvalitet

Tack vare en slät, stark, elastisk tråd, minimeras sömmarna när du syr, så får du sömmen utan defekter: knölar, förtjockningar, frotté.

Sömmerska bör beakta mängden arbete framåt och nålar tråd tillräckligt längeså att det är tillräckligt med lindning. Situationen kommer att bli ännu värre om det inte finns tillräckligt med garn kvar för att hantera produktsömmar och du måste avbryta arbetet för att köpa en saknad rull.

Föredrar du en liten spiral eller volymlindning?

"Råd" Erfaren sömmerska och nybörjade nackkvinnor är intresserade av högkvalitativ skräddarsydd med minimalt avfall. Överlockfibrer av hög kvalitet är inte billiga. Besparingarna på att köpa rullar med vanliga 200 m lindningar är uppenbara. Priset för en löpningsmätare av dess trådar är 3 gånger högre än på överlåsta babianer.

Det är också möjligt att spara på bearbetning av sömmar när man arbetar med ett multifunktionellt överlock genom att gänga loopar med överlocktrådar och gänga fibrer med universella egenskaper i nålarna.

Vi tar hand om överlåsningens livslängd

Anledningen till den snabba slitaget på overlockmaskinen kan vara gammaldags eller moderna trådar som inte skapar den erforderliga spänningen mylar och förstärks med markeringen LL (linne, lavsan), LH (bomull, lavsan).

Trådarnas kvalitet påverkar själva överlåset. När du väljer en matris kan du använda rekommendationerna från utrustningstillverkaren. Visuell inspektion av spolen för förtjockningar i sårfibern, kontaktundersökning för jämnhet och elasticitet kommer inte att skada.

I referensartikeln kan du också hitta översikt över modeller av överlock.

Rätt val av bästa överlocktråd i alla aspekter

Innan du köper trådar måste du bestämma deras tillverkare (du kan notera några för dig själv), färgen, tjockleken på fibrerna, nödvändigt för att slutföra hela arbetsvolymen med en meter. För att trådarna ska vara bra för det tillverkade objektet, när man väljer dem, måste man ta hänsyn till egenskaperna hos materialet från vilket kläderna ska sys.

"Råd" När man bestämmer vilka trådar som behövs för ett överlås är det användbart att göra ett testprov.Tack vare det kommer det att bli klart om de valda fibrerna är lämpliga för detta material i tjocklek, färg.

Det är ekonomiskt olönsamt att köpa tråd för framtida användning i stora mängder med hemsyning. Det är inte lönsamt att köpa några små rullar. Den optimala lösningen är att få ett tillräckligt antal trådar för att sy saker och helst i bulklindning.

Om det finns tillräckligt med ekonomiska resurser kan du inte spara på trådar och titta närmare på populära tillverkare vars produkter inte är budget.

"Råd" När kläder sys av dyra tyger är besparingar på förbrukningsvaror att skada sig själv. På grund av den dåliga kvaliteten på sömförädlingen kommer saken att förlora sitt lyxiga utseende och de stora ekonomiska kostnaderna för textilier jämnas ut.

Populärt med sömmerska är trådar av det tyska märket Amann Mettler. De är släta, jämnt vävda, elastiska. Lämplig för användning i överlås av nästan alla världsmärken. Sådana universella trådar måste betraktas först.

Amann Mettler rik färgfärg

Vilka trådar som inte kan användas i överlåsning

På grund av felaktigt valda trådar kan du förstöra eller bara börja förstöra, om du slutar i tid, det som tillverkas. De kan förkorta enhetens livslängd, orsaka störningar.

En sömmerska med överlås bör komma ihåg tabuet på tråden:

  • långvarig bomull och sovjet-tillverkad;
  • förstärkt med märkning LL, LH;
  • industriell användning när den används i en hushållsmodell;
  • stretching.

Om du väljer rätt tråd kommer kvaliteten på skräddarsydd vara bäst. I vilket fall som helst behandling av sömmar. Fungerar ditt överlock och konfigureras?

Vi rekommenderar också att du läser varför rivtråd i symaskiner.

Lämna en kommentar