Hem-För renhet och ordning-Symaskin-Varför rivar symaskinen övertråden?

Varför rivar symaskinen övertråden?

Symaskinens drift kanske inte är tillfredsställande på länge. Men någon gång går övertråden ofta sönder och sömnadens kvalitet minskar. I detta fall måste du lösa problemet. Det kan finnas flera orsaker till att symaskinen rivar övertråden.

För att ta reda på varför övertråden ofta bryts i din symaskin, överväg eventuella problem och hur du löser dem. Först kontrollerar vi korrektheten för gängningen av de övre och nedre trådarna i maskinen. Vi ser till att damm eller andra främmande föremål inte stör funktionen hos mekanismerna.

Fel i spänningsregulatorn

Kanonfjädern, huvudelementet i trådspänningsregulatorn, kan vridas för mycket. För att rätta till situationen räcker det helt enkelt att försvaga den genom att vrida den lite.

Om denna del demonterades av någon anledning innan ett fel upptäcktes kan det visa sig att den helt enkelt monterades felaktigt. Det rekommenderas att demontera det helt och återmontera det. Vid fastställande av den kanoniska fjädern är det nödvändigt att släppa nästa sväng så att det blir möjligt för övertråden att röra sig lätt.

Under låg spänning, när styrmuttern inte är ordentligt skruvad in, kan slingor bildas. De stör den normala linjen och faller in i skyttelspåret. Samtidigt slår symaskinen tråden. För att lösa problemet måste du dra åt muttern på spänningsregulatorn, som kommer att dra åt fjädern.

Övre gängspänningsreglage på huset

Råd! Rätt montering av själva spänningsregulatorn måste kontrolleras enligt instruktionerna för symaskinen, eftersom olika modeller kan ha sina egna egenskaper.

Dålig trådkvalitet

Ofta är en tråd av dålig kvalitet synlig med det blotta ögat - den har en annan tjocklek längs sin längd med förtjockningar, knop och andra defekter. I denna situation kan det bara finnas ett råd - den övre tråden som har fel måste bytas ut.

Bra sömmar

Nålproblem

Nålens kvalitet och korrekt installation är mycket viktiga för att symaskinen ska fungera bra.

Fel installation

Symaskinnålarna har en speciell spår längs sin längd. Oavsett märke för symaskin, bör rännan vridas i samma riktning som trådstyrningen. Med den korrekta platsen för nålen ger tråden fritt spel, och det går inte att bryta. Nålen ska sättas in helt och fixeras med skruven.

Nålfel

Nålen kan ha vassa kanter i gänghålet. Det är inte realistiskt att arbeta med en sådan nål, den bör ersättas med en kvalitet. Annars, när tråden passerar, kommer den att klippas.

Notera! De vanligaste orsakerna till brott i övertråden inkluderar defekta nålar och trådar.

Fel nålval

Symaskinnålar har olika tjocklekar. De kan vara orienterade för att arbeta med vissa material, till exempel läder, denim. Om nålen valt fel kan tråden också gå sönder. Därför är det så viktigt att tjockleken och utseendet på materialet matchar den valda nålen och tråden.

Du kan också ta reda på varför trådar i bilar börjar bli förvirrade.

Pusherinstallation felaktig

Denna situation kan uppstå om demontering och efterföljande montering misslyckades.Var uppmärksam på hur delen installeras. När den avsmalnande delen är orienterad mot spaken, bör delen ordnas om. Om pusheren går förlorad måste den ersättas med en ny.

Korrekt installation av pusher

Problemet med spolhöljet

Ett spolhölje kan orsaka flera problem.

Spolväska

Spår på ytan

Felet uppstår ibland med en lång livslängd. Under drift av symaskinen visas ett urtag på delen som ett resultat av kontinuerlig glidning av tråden vid denna punkt. För att lösa problemet, byt ut spolhöljet eller jämna ytan med verktyg.

Felaktigt urval av delar

Om spolhöljet är snett och löst fäst på skruven, ska det bytas ut. Alla delar måste väljas i enlighet med maskinens modell.

Spolhöljet är inte justerat

Det finns en liten skruv på spolhöljet. Hur hårt det dras åt har en inverkan på om över- eller undertråden går sönder eller inte. Spolhöljet måste tas bort, se till att det inte är igensatt, lossa det lite och sätt tillbaka det i arbetsläge.

Råd! Du bör alltid ta övertrådens spänningskontroll först och ta itu med spolhöljet endast om den första metoden inte hjälpte.

Nålplattfel

Om symaskinen används under en längre tid och nålen inte är centrerad på rätt sätt, är det möjligt att träna periodiska nålslag på plattan. Defekter i form av skåror kvar som ett resultat av detta kan leda till att linjen bryts över tid. I detta fall bryts tråden och kvaliteten på arbetet minskar.

Nålplattan måste vara i drift

Vägen ut kommer att vara:

 • korrekt installation av nålen så att den strikt passerar in i det angivna hålet och inte vidrör nålplattan;
 • byta ut plattan eller skärpa den för att eliminera befintliga defekter.

Viktig! Använd inte taggade och skadade nålar.

Shuttle-misslyckandeShutteln är en av de viktigaste delarna av symaskinen. Den felaktiga installationen kan vara ett av orsakerna till att övertrådspänningen är trasig och att den går sönder.

Shuttle symaskin

Råd! Se till att ytan inte är skadad och uppfyller de nödvändiga kraven.

Om skytteln och nålen är inkonsekventa, kan symaskinen också riva övertråden. Det är nödvändigt att återinstallera veven i rätt position och fixa den.

Vi rekommenderar också att du läser vilken modeller tillverkas av tillverkare av överlock.

Andra problem

Det finns andra omständigheter som kan påverka linjens kvalitet och få tråden att bryta i det viktigaste ögonblicket:

 1. Om alla möjliga orsaker är sorterade, men symaskinen fortfarande riva tråden, är det möjligt att den inte har utsatts för förebyggande smörjning på länge. Delar och enheter måste vara oljade för att röra sig lätt och inte riva trådarna i symaskinen.
 2. Se till att tråden flyter jämnt från spolen installerad på symaskinen - den är inte trasslad på spolen eller på hållaren som den är installerad på.
 3. Övre och undre gängor bör ha samma tjocklek.
 4. En tråkig eller deformerad nål måste bytas ut utan ånger.
 5. Trä maskinen måste vara försiktigt, utan att sakna hål och spår.
 6. När du har klarat problemet med övertrådens brott kan du stöta på ett sådant fel i arbetet som att slinga i sömmen. Detta inträffar ibland på grund av överdriven lossning av spänningsreglaget. Eller i fallet när de glömde att sätta in en fjäder genom att trycka på skivorna.

Genom att kontrollera var och en av de möjliga orsakerna kan du nästan säkert hitta källan till problemet själv justera symaskinen. Vid komplexa avbrott kan du behöva kontakta befälhavaren, som kommer att åtgärda allvarliga fel och ordna symaskinen.

Du kan också läsa på vår webbplats. artikel om överlocksömmar och deras skillnader.

Kommentarer (1)
 1. Larisa:

  Tack så mycket för ditt råd! Jag öppnade nålen och min bil slutade riva tråden.