Hem-För renhet och ordning-bricka-Felkoder-Samsung-Felkoder 5D, SUD ELLER SD i tvättmaskinen Samsung

Felkoder 5D, SUD ELLER SD i tvättmaskinen Samsung

De samlade smutsig tvätt och nedsänkte den i sin oumbärliga hushållsassistent. Vi valde det nödvändiga läget och startade det. Efter en kort tid fick vi reda på att enheten inte fungerar och ett problem med en kombination av SUD-, 5D- eller SD-symboler visas på skärmen. När du tittar noga på skrivmaskinen kan du observera beskrivningen av den karakteristiska överdrivna skumningsprocessen. Dessutom kan skum sippra genom en speciell dispenser för specialprodukter (pulver). Eller kanske finns det inte alls. Det viktigaste är att avgöra orsaken till problemet.

Fördelningsvärde

I modifieringarna av Samsung tvättmaskiner, där tillverkaren har placerat en sensor för att kontrollera mängden bildning av skum, inträffar automatiskt en skumundertryckningsprocess. Men om enheten inte kunde klara av sig själv och skumnivån inte har sjunkit, återges 5D / SUD / SD på sin skärmfel. Som ett resultat stoppade enheten tvättprocessen tills skumnivån sjunker. En sådan nedbrytning indikerar att skumnivån inte automatiskt har sjunkit, därför avbröts enheten det aktuella programmet och vanligtvis lägger skummet sig själv under förseningen.

SUD / 5D / SD-problem, hur man fixar det utan att ta till professionella ingripanden

En sådan funktionsfel meddelar dig huvudsakligen att den aktuella processen har slutat. Du behöver bara vänta och observera och inte störa. I sällsynta fall observerar du inga förändringar efter plus eller minus 15 minuter. Och enheten fungerade inte så, då bör du följa dessa rekommendationer:

  • Kontrollera filtret i avloppssystemet. Om det är igensatt kan skummet inte lämna på egen hand. Skölj det under tryck på rinnande vatten (filtret är placerat bakom luckan i hörnet på den främre bottenpanelen). Om du inte hittade det själv, läs igenom bruksanvisningen för din enhet.
  • Kanske hällde du i din slarvlöshet pulver av låg kvalitet eller en produkt som inte är designad för användning i automatiskt läge i en speciell dispenser. Du får inte i något fall använda ett pulver för handtvätt.
  • Kontrollera mängden pulver som du lägger i en speciell dispenser. Det bör inte vara mer än den angivna normen.
  • Om du laddade duniga eller alltför stora volymer i maskinen ska du fylla i en mindre mängd tvättmedel.

Om ett misslyckande med kombinationen av SUD, 5D eller SD efter ett tag fortsätter att visas på skärmen, vad måste göras för att eliminera det

Om din assistent plötsligt inte fortsätter den nuvarande avstängda tvättprocessen, måste du definitivt stoppa den. Tvinga av det tidigare lanserade läget, tappa ur vattnet, återställ de tidigare valda lägen och öppna skålen och ta sedan bort det våta underkläderna. Rengör filtret igen. Efter detta förfarande är det nödvändigt att starta tvättprogrammet, trumman bör vara tom för att tvätta enheten från resterna av tvättmedlet och rengöra hela dräneringssystemet (det valda programmet ska vara minst 60 ° C).

Har du uppfyllt alla rekommendationer? Enheten fungerade inte tillräckligt? Fortsätter problemet att visas på skärmen? Ring en tvättmaskinreparationsspecialist. Du kan inte fixa en sådan fördelning på egen hand.

Handla om felsökning med kod F20 läs här i Bosch-tvättmaskinen.

Lämna en kommentar