Hem-För renhet och ordning-bricka-Felkoder-Samsung-Felkoder 6E, EB, BE, BE1, BE2, BE3 i Samsung tvättmaskin

Felkoder 6E, EB, BE, BE1, BE2, BE3 i Samsung tvättmaskin

De samlade smutsig tvätt, kastade den inuti din assistent, nödvändig i vardagen. Vi valde det nödvändiga programmet och lanserade det. Och som ett resultat såg du märke till att istället för att utföra det aktuella programmet pumpar enheten vatten och sedan börjar den öka överdriven hastighet under snurrningen, och efter det visar fel 6E / Eb / bE / bE1 / bE2 / bE3 / b2 / bC / BC2.

Observera dessutom att förkortningen för felet är 6E / Eb / be / Be1 / be2 / be3 / b2, etc. visas på displayen efter att enheten har startats. Välj ett program och starta det, och i stället för adekvat drift visar maskinen ett fel på displayen. I sällsynta fall kan maskinen säkert utföra tvätt- och sköljprocessen och så snart det börjar snurra, visar sedan omedelbart ett fel bE / бЕ.

Det bör noteras! Förkortningen Eb visas endast på enheter tillverkade till och med 2007.

Det bör noteras! Kombinationer av symbolerna 6E och E6 symboliserar helt olika misslyckanden. I inga fall kan de jämställas. Skill dem mellan varandra.

Samsung-enheter som inte har en skärm kommer att meddela dig om ett fel med hjälp av en karakteristisk LED-belysning: lysdioder för tvättfunktioner blinkar snabbt och lysdioder vid en temperatur på 30 ° C, 40 ° C och 95 ° C (Bio 60 ° C) tänds.

Felvärde

Problem med teckenkombination 6E / bE / b2 informerar dig om att maskinen är defekt. För det mesta är uppdelningen mycket allvarlig och förknippas med elmotorns drift.

  • Felet är relaterat till motordrift. Du bör inte ens försöka fixa en sådan fördelning själv. Ring en tvättmaskinreparatör.
  • Klibbiga (släppande) knappar på enhetens frontpanel.
  • Programvarufel (“glitch” på styrkortet).

Antalet tecken som visas på skärmen beror på tillverkaren (vilken display din enhet är utrustad med - två eller tre tecken). Om din enhet har en tre-tecken-display, då feldetektering är mycket enklare:

  • Kombinationen av tecken bE1 meddelar dig att strömförsörjningsknappen inte fungerar.
  • Kombinationen av tecken b2 / bE2 / bC2 informerar om att någon annan knapp (med undantag för ström) inte fungerar.
  • Kombinationen av tecken bE3 meddelar dig om problem i en specialkontroll direkt av själva styrenheten.

Observera att en sådan funktionsfel i Samsung tvättmaskiner endast elimineras av specialister. Men det finns små nyanser av dess manifestation, som du enkelt kan klara av på egen hand.

Problem bE, 6E, Eb, etc., hur man fixar det utan professionellt ingripande

  • Programvarukrasch. För att lösa detta fel måste du utföra en tvångsstart. Koppla bort enheten från strömförsörjningen i plus eller minus 15 minuter. Starta om maskinen. Efter återställning av aktuella program bör det börja fungera tillräckligt.
  • Fästknappar. Kombinationen av tecken bE1 meddelar att knappen är fastklämd i mer än 12 sekunder, och det finns kanske ingen kontaktanslutning alls. Förkortningen bE2 meddelar att andra funktionsknappar inte fungerar. Några av de funktionsknappar som du använder oftast kan fastna eller fastna. Du måste trycka på knappen flera gånger tills den slutar kila. Om displayen upphör att visa en funktionsfel som en följd av sådana manipulationer, har du fullbordat din första reparation. Nu fungerar maskinen.
  • Strömavbrott.Om det uppstår strömavbrott i nätverket är det bäst att ansluta maskinen via en spänningsregulator. Använd inte heller defekta förlängningssladdar, tees. Slå inte på maskinen genom ett felaktigt uttag. Ta hand om din enhet och förlänga dess livslängd.

Uppfyllde alla ovanstående detaljerade rekommendationer? Fortsätter förkortningen av felet att visas på displayen? Då bör du definitivt söka hjälp från specialister. Ring reparatörerna för stora hushållsapparater (tvättmaskiner) som kommer att inspektera och fixa problemet, återanvända och förlänga livslängden på din hushjälp.

Lämna en kommentar