Hem-För renhet och ordning-bricka-Felkoder-Samsung-Felkoder H1, H2, E5, E6, HE1, HE2 i Samsung tvättmaskin

Felkoder H1, H2, E5, E6, HE1, HE2 i Samsung tvättmaskin

De samlade linne och kastade det i din älskade och oumbärliga assistent i vardagen, som försiktigt bevakar dina sammetarmar. Ställ in nödvändigt läge och kör startprogrammet. Som ett resultat, i stället för adekvat arbete, stoppade din assistent och visade ett fel med förkortningen H1 / H2 / HE1 / E5 / E6 / HE2 på hennes display. Huvudsakligen visas en sådan funktionsfel efter plus eller minus 15 minuter, och ibland kan den visas direkt efter start. Det bör noteras att med en sådan funktionsfel kan enheten säkert tvätta i vanligt vatten utan uppvärmning (30 ° C). I sällsynta fall får enheten till och med koka.

Notera! Du måste skilja mellan symbolerna och innebörden av fel, så kombinationen av tecken 2H är ett helt annat informativt fel, som meddelar dig om ett stopp och indikerar återstående tid tills slutet av inställningsläget, 5E - dräneringsfel, 6E - ingen start (ingen start valda lägen).

Samsung tvättmaskiner, där tillverkaren inte ger en skärm, kommer att meddela ett fel med hjälp av en karakteristisk LED-belysning: LED-glödlampor för alla tvättprogram och temperaturindikatorer som finns i mitten och ansvarar för 40 ° C och 60 ° C eller 30 ° C blinkar och 60 C.

Felvärde

Kombinationer av tecken som alltid börjar med "H" - H1, H2, HE, HE1, HE2 indikerar att din enhet inte kan värma vattnet ordentligt (problemet är relaterat till värmaren), dvs. temperaturkontrollsensorn uppfyller inte sitt syfte (vattnet värms inte upp eller har en mycket hög temperatur, som överstiger inställningen individuellt för ett visst program). Som ett resultat kan enheten bara fungera tillräckligt i de lägen där kallt vatten används, utan uppvärmning. I alla andra lägen visas det angivna felet.

Var uppmärksam! Chiffer E5, E6 är endast lämpliga för de första modifieringarna av Samsung-enheter, som producerades under perioden fram till 2007 inklusive.

Felfunktionen i vattenuppvärmning har sin egen gradering. Fördelningskoden H1 / HE1 visas när:

  • Inom två minuter efter det att det elektriska värmeelementet har startats, värms vattnet högre än 40 ° C;
  • Av ingen anledning värms vattnet till en temperatur som överstiger 95 ° C;

Som ett resultat kan din enhet inte kontrollera funktionen hos värmeelementet, därför får den ofta vattnet till en kokpunkt eller nära det i värde.

Fel H 2 / HE 2 visas när:

  • under mer än 10 minuter värmer värmaren vattnet med högst 2 ° C;

som ett resultat signalerar en sådan förkortning ett fel i värmeelementet.

Observera att ett sådant problem i princip bara kan åtgärdas av professionella, specialister på tvättmaskinreparationer. Men det finns alternativ för problem som du kan hantera dina ansträngningar.

Skada på H2, HE2, H1, HE1, E5, E6, vad som måste göras för att utföra reparationsarbete utan professionell ingripande

  • Felaktig elektrisk anslutning. Enheten måste anslutas direkt eller via en spänningsregulator. Använd inte i något fall förlängningssladdar, tees.
  • Programvarukrasch. Tvinga om omstart. Koppla ur kontakten från uttaget under en period på plus eller minus 10 minuter. Starta sedan om enheten. Det bör börja arbeta säkert.
  • Brott mot integriteten hos kontaktkretsen för en speciell värmare. Kontrollera kontaktanslutningarna i området från styrmodulen till det elektriska värmeelementet. Koppla bort och anslut öglekontakterna igen. Mycket ofta uppstår sådana problem efter transport eller bristen på korrekt installation av maskinen. Då bör maskinen börja fungera.

Har du följt alla rekommendationer? Finns det inget resultat? Fortsätter felet att blinka? Fungerar maskinen fortfarande inte? Då måste du definitivt söka professionell hjälp. Ring befälhavaren för reparation av stora hushållsapparater (tvättmaskiner).

Lämna en kommentar