Hem-För renhet och ordning-bricka-Felkoder-Samsung-Felkoder LE, LE1, E9 i Samsung tvättmaskin

Felkoder LE, LE1, E9 i Samsung tvättmaskin

Samlades för att ordna dagen "H", rengör lägenheten och genomföra en storslagen tvätt. De samlade smutsig tvätt och kastade sig inuti din assistent, oundviklig i vardagen. Installerade nödvändigt program och startade det. Och efter ett tag, i stället för adekvat drift, visas vatten på ytan där maskinen är installerad och förkortningen för felet E9, LE, LC eller LE 1 visas.

Notera. En sådan funktionsfel visas omedelbart efter start, eller så laddar enheten ner och pumpar omedelbart ut vatten. Och som ett resultat av misslyckade försök att börja tvätta, reproducerar maskinen LE-problemet på skärmen.


Det händer att ett fel inträffar vid sköljning eller sköljning utan någon anledning med en uppenbar yttre frånvaro av läckor.

Samsung-enheten, i vilken tillverkaren inte ger en skärm, kommer att meddela problemet med den karakteristiska LED-belysningen: lysdioderna för tvättfunktioner blinkar och temperatur-lysdioderna 30 ° C och 95 ° C (Bio 60 ° C) tänds.

Felvärde

Teckenförkortning LE, LC, E9, LE1, som visas på enhetens display, meddelar dig att det är något fel med enheten med dränering eller pumpning av vatten. Det kanske finns en läcka någonstans i fallet. Om sensorn ständigt är i trumman fixerar vattenläcka i brickan (vattennivån i tanken är inte konstant, den sjunker ständigt), sedan signalerar detta detta till styrkortet och maskinen stannar. Som ett resultat kommer manipuleringskoden att visas på monitorn.

Det bör noteras! Förkortningen för symbolerna för E9-problemet visas på enheter som tillverkats före 2007 inklusive.

Samsung-enheter, där tillverkaren tillhandahåller närvaron av akvastop, kommer att meddela ett fel (en speciell styrenhet som är utformad för att kontrollera vattenläckor i enhetens hölje (pall) kommer att meddela om det finns vattenförluster), kommer att visa en uppdelning på skärmen efter att ha stoppat körläget.

Oftast förekommer en sådan kombination av symboler om en allvarlig funktionsfel, som endast specialister inom sitt område (reparationstekniker) kan eliminera. Det finns dock små fel som även ett barn kan korrigera. Tänk på vad du kan göra hemma för att inte vända dig till professionella för att få hjälp.

Fel LE, E9 och hur man fixar det utan att ta till professionella ingripanden

  • Inspektera dräneringsslangen. Om maskinen inte är direkt ansluten till avloppssystemet. Glöm inte att dränera till toaletten eller direkt till badrummet. Antingen rinner själva slangen direkt eller så smutsar vatten in i avloppssystemets beståndsdelar.
  • Köpte en skrivmaskin, ansluten till ett avloppssystem. I stället för adekvat drift visar displayen en uppdelning. Så du har anslutit maskinen felaktigt. Det är nödvändigt att motstå alla sluttningar och höjder så att tyngdkraftsvattnet inte faller ner i maskinens tank. Kan du inte ansluta din enhet igen? Ring sedan våra specialister så hjälper de dig att lösa problemet.
  • Filtret ska inte vara igensatt (rent) och korrekt installerat, med en exakt fixering. Kontrollera installationens korrekthet (plötsligt har det lossnat monteringsanslutningarna, eller så fixade du inte det efter rengöring).
  • Du hittade en läcka, vatten sipprar genom en speciell dispenser för pulver med olika konsistenser. Rengör sedan själva dispensern (den kan innehålla främmande föremål eller pulverrester som inte tillåter det medföljande vattnet att suga tvättmedlet in i trumman på enheten). Därför kommer såpvatten ut på enhetens framsida.
  • Du upptäcker att skum läcker från brickan. Var sedan uppmärksam på kvaliteten på den använda produkten och dess volym placerad i ett speciellt fack för tvättmedel, kanske du oavsiktligt hällde mycket produkt. Om du ändrade produkten, kanske dess kvalitet inte uppfyller kraven för pulver. Var uppmärksam på strukturen för de material som dina saker är gjorda från. För varje material måste du använda specialverktyg (universal, för ull, känsliga och andra material).
  • Kontrollera korrektheten och integriteten hos de speciella anslutningsarmaturerna på alla rör, slangar, etc. anslutningar, både till vattentillförseln och avloppssystemet.
  • Programvarukrasch. För att lösa detta fel måste du utföra en tvångsstart. Koppla bort enheten från strömförsörjningen i plus eller minus 15 minuter. Starta om maskinen. Efter återställning av aktuella program bör det börja fungera tillräckligt.
  • Kontrollera själva vattentillförseln och avloppssystemet. Som ett resultat av läckor i dessa system kommer vatten in i enhetens droppbricka. Den speciella flottören (akvastop) som finns där fixar en läcka och överför information till styrenheten. Och lösningen på enheten är förståelig, stoppar den aktuella processen och visar en kombination av tecken som indikerar ett LE-fel.
  • Brott mot kontaktkretsens integritet (öppen). Undersök kontaktanslutningar på en webbplats från en pressostat, akvastop och styrenheten. Om du kopplar bort och ansluter slingorna igen, bör felet sluta visas. Och maskinen fungerar effektivt.

Uppfyllde alla ovanstående detaljerade rekommendationer? Fortsätter förkortningen av felet att visas på displayen? Då bör du definitivt söka hjälp från specialister. Ring reparatörerna för stora hushållsapparater (tvättmaskiner) som kommer att inspektera och fixa problemet, återanvända och förlänga livslängden på din hushjälp.

Lämna en kommentar