Hem-För renhet och ordning-bricka-Felkoder-Samsung-Felkoder TE, EC, TC i tvättmaskinen Samsung

Felkoder TE, EC, TC i tvättmaskinen Samsung

Samlades för att ordna dagen "H", rengör lägenheten och genomföra en storslagen tvätt. De samlade smutsig tvätt och kastade sig inuti din assistent, oundviklig i vardagen. Installerade nödvändigt program och startade det. Som ett resultat, i stället för att adekvat utföra det valda läget, meddelar maskinen dig om ett fel och visar en kombination av tecken tE / Ec / tc på displayen. Ibland visas en sådan kombination inte direkt efter lanseringen. Först pumpar enheten vatten, varefter den börjar rotera trumman, men efter att ha misslyckats med att slutföra uppgiften stannar den och reproducerar tE-problemet på skärmen. Detta fel är typiskt för enheter som dessutom är utrustade med tvättstorkfunktionen och inte har den.

Samsung-enheten, där tillverkaren inte tillhandahåller en skärm, kommer att meddela dig om dess funktionsfel med hjälp av den karakteristiska LED-belysningen: lysdioderna för tvättfunktioner blinkar och temperatur-lysdioderna vid 60 ° C och 95 ° C (Bio 60 ° C) tänds.


Observera att ett sådant problem också kan visas med specialteckenkombinationen tE1 / tE2 / tE3. Dessa symbolkombinationer visas endast på enheter som är utrustade med en torkfunktion. Ett meddelande om ett problem börjar dyka upp direkt efter det att det nuvarande spinnläget är avslutat innan torkningen startar.

Felvärde

Problem tE, Ec, tc i Samsung-enheter indikerar att temperaturkontrollsensorn eller själva det elektriska värmeelementet är felaktigt.

Som ett resultat av en sådan nedbrytning får styrelsen inte information om temperaturen på vattnet i tanken. Enheten kan inte styra (reglera) vattnets temperatur för att utföra det aktuella tvättläget. Därför ser enheten inte någon annan lösning på ett sådant fel, till exempel att stoppa det valda läget och visa en uppdelning.

Var försiktig! Samsung-enheter, som dessutom är utrustade med en torkfunktion, visar inte bara nedbrytningen av vattentemperaturreglereläet i tanken tE, utan också funktionsfel hos de ytterligare kontrollerna - tE1, tE2, tE3. Sådana sensorer informerar om ett fel omedelbart efter spinning eller under torkningsprocessen för tvätten i trumman.

  • Fel tE1 - enheten får inte information från sensorn som är ansvarig för att justera temperaturen under torkningsprocessen, eller överför falsk information som inte motsvarar den faktiska temperaturen.
  • Fel tE2 - maskinen kan inte bestämma fläktens tillstånd. Styrenheten informerar inte hjärnorna (styrkortet) om temperaturen på dess fodral.
  • Förkortningen tE3 - informerar enheten om att temperatursensorn (kondensatflödet) som bildas under torkning av tvätt inte fungerar. Sensorn fungerar inte korrekt, så maskinen kan inte slutföra processen, den stannar och visar ett fel.

Det bör noteras! Förkortningen tE visas efter att du har kört det valda programmet. Kombinationerna av tecken tE1 / tE2 / tE3 visas i ett helt annat läge, efter rotationsprocessen är klar och innan du fortsätter till torkningsläget.

Problem tE / tc / Ec / tE1 / tE2 / tE3, vad du kan göra för att reparera enheten utan professionell ingripande

  • Banal programvarukrasch. För att lösa detta fel måste du utföra en tvångsstart. Koppla bort enheten från strömförsörjningen i plus eller minus 15 minuter. Starta om maskinen. Efter återställning av aktuella program bör det börja fungera tillräckligt.
  • Brott mot kontaktkretsens integritet (öppen). Undersök tätheten för loopback-anslutningarna som kan kopplas bort på grund av transport, ominstallation eller drift utan att följa maskinens driftskrav som anges i instruktionerna. Koppla bort och anslut alla anslutningar igen. Maskinen bör återställa uppdelningen och tjäna pengar säkert.
  • Felaktig temperaturregleringsinformation. Kanske sänder specialsensorer felaktig information, de kan inte bestämma den faktiska temperaturen. För att göra detta måste du återställa tillgänglig läsinformation med hjälp av en speciell enhet på motsvarande temperatursensor. Som ett resultat av återställningen kommer tillförlitlig information från sensorerna på styrkortet, som kommer att kunna bestämma och styra temperaturen.

Följde du alla rekommendationerna? Fortsatte problemet fortfarande? Maskinen fungerar inte? Då bör du definitivt söka hjälp från specialister. Ring reparatörerna för stora hushållsapparater (tvättmaskiner) som kommer att inspektera och fixa problemet, återanvända och förlänga livslängden på din hushjälp.

Kolla också om felvärde F19 i tvättmaskin Bosch och hur man fixar det.

Lämna en kommentar