Hem-För renhet och ordning-bricka-Felkoder-Samsung-UE- eller E4-felkoder i en Samsung-tvättmaskin

UE- eller E4-felkoder i en Samsung-tvättmaskin

De samlade in den tillgängliga smutsiga tvätten, demonterades av färger och kastade sig inuti din ersättningsbara assistent. Installerade nödvändigt program och startade det. Hon började arbeta säkert, men så snart det var dags att börja snurra, istället för att fungera ordentligt, försökte maskinen få fart och efter misslyckade försök att återge på displayen ett problem med kombinationen av UE eller E4.


En Samsung-tvättmaskin, där tillverkaren inte har en skärm, kommer att meddela dig om dess funktionsfel med hjälp av en karakteristisk LED-belysning: lysdioderna för tvättfunktioner blinkar och 60 ° C-LED lyser

Det bör noteras! Denna kombination av problem E4 kan endast visas på Samsung-enheter som tillverkades fram till och med 2007.

Felvärde

Denna kombination av fel i UE eller E4 indikerar att en trumobalans har uppstått. De där. maskinen kan inte klara av sig själv och omfördela saker och ting i hela trumman (de gick vilse på ett ställe och ger inte möjlighet att omfördela lasten). I grund och botten inträffar en sådan nedbrytning i vissa stadier av spincykeln (under försöket att få fart, dvs. vid den tredje, 7: e och möjligen 9: e minutens snurrning). Dessutom kanske spinnprocessen inte börjar, men istället visas ett fel.

Notera! Se till att skilja mellan problem E4 och 4E. Problem 4E meddelar dig om problem med vatteninjektion.

Observera att ett sådant problem med kombinationen av tecken E4 eller UE huvudsakligen meddelar en eventuell uppdelning. För att klargöra dess tillgänglighet måste du därför installera ett snabbtvättprogram utan att använda pulver eller utan att sänka tvätten. Och när enheten kör tvättläget och tiden kommer att börja snurra och vinna hastighet, om det verkligen är en nedbrytning, kommer inte spinnläget att utföras. Maskinen stoppar det aktuella läget och visar ett fel på displayen. Om enheten har slutfört hela inställningsläget indikerar detta att maskinen inte kunde fördela lasten på egen hand under föregående tvätt, och du kan eliminera uppdelningen utan att ringa specialister.

Fel E4 eller UE, hur man fixar det, utan att ta till professionella ingripanden

  • Linne slogs ner på ett ställe. Om maskinen visade sig vara en mycket övergripande sak, är det möjligt att den har tappat eller vridits på ett ställe. Därför kan enheten inte distribuera lasten på egen hand och du behöver hjälp, pausa maskinen, öppna skålen och manuellt placera saker runt trumman i manuellt läge. Eller så måste du minska hastigheten och problemet upphör att visas och maskinen fungerar tillräckligt.
  • Du laddade i enhetens underkläder, vars vikt överstiger det tillåtna. Bruksanvisningen anger den maximala vikten av saker som kan nedsänkas och inte införa ytterligare belastningar och ansträngningar för adekvat drift av din enhet. Följ bruksanvisningen så kan sådana problem undvikas. Kontrollera och ta bort överflödigt tvätt från trumman.
  • För lite tvätt i trumman. Inte konstigt att tillverkaren anger tvättens högsta tillåtna vikt och lägger till en halv lastfunktion. Om enheten innehåller för lite eller mycket litet linne, vars vikt är under hälften av det tillåtna, kan detta också orsaka obalans i lasten. Lägg till tvätten, så återställer maskinen säkert problemet och fungerar utan avbrott.
  • Programvarukrasch. För att eliminera det måste du utföra en tvingad omstart.Koppla ur nätsladden och lämna enheten utan ström i plus eller minus 15 minuter. Anslut sedan enheten igen till strömförsörjningen och problemet bör sluta visas. Maskinen fungerar tillräckligt.
  • Enheten måste installeras i enlighet med kraven i bruksanvisningen. Ställ in maskinen så att den står i nivå och matchar horisonten och den vertikala nivån med byggnadsnivån. Då vibrerar inte maskinen onödigt, "hoppa eller hoppa".

Har du uppfyllt alla detaljerade rekommendationer? Hjälpte det inte? Fortsätter felet att visas? Då måste du söka hjälp från specialister. Webbplatsen innehåller kontaktinformation som du kan ringa professionella mästare för att reparera stora hushållsapparater (tvättmaskiner).

Lämna en kommentar