Hem-För skönhet-Epilator-Vilken fotoapparat är bäst att välja för hårborttagning hemma

Vilken fotoapparat är bäst att välja för hårborttagning hemma

Nyligen har fotoepilering blivit ett av de mest populära sätten att lösa problemet med oönskat hår på kropp och ansikte. Och idag är det inte nödvändigt att besöka salongen för att kunna utföra den, eftersom en apparat som är acceptabel för hushållsbruk kan köpas i en butik. I det här fallet, innan du köper, måste du ta reda på vilken fotoapparat som är bättre, vilken modell du ska välja och vilka parametrar du först måste vara uppmärksam på.

Ta reda på, Skadar fotopilatorn.

Photoepilation är ett pålitligt och smärtfritt sätt att hantera oönskat hår

Principen för fotoepilering

Photoepilation, eller vetenskapligt fototermolys, är en smärtfri hårdvara som syftar till att ta bort hår på kroppen och ansiktet. Det är tillämpligt på både kvinnor och män. Enheten är baserad på skapandet av en bredbands ljuspuls som verkar på pigmentet melanin, som är ansvarig för hårets färg. Med andra ord, effekten av ljus på melanin, som omvandlar det till värmeenergi och får håret att värmas över hela dess längd, leder till förstörelse av hårsäcken, utan att skada den omgivande vävnaden.

Fotoepilationsresultat

Att få ett resultat vid användning av fotoepilering är bara möjligt om håret är i tillväxtstadiet - anagen. Och sådana hårstrån på kroppen under proceduren kan endast vara cirka 30%. För att bli av med all vegetation är det därför nödvändigt att utföra minst fem och upp till 20 procedurer. I detta fall, med varje efterföljande session, blir håren ljusare och tunnare. Metodens effektivitet är högre för mörkt och grovt hår. På fluffigt, mycket ljust och grått hår har effekten av en lätt puls ingen negativ effekt.

Om hur man kan bli av med ansiktshår med en mekanisk epilator, läs här.

Hårborttagning under fotoepilering är endast möjligt när det är i ett tillväxtstadium

Använd fotoapparat hemma kan du för någon del av människokroppen, nämligen:

 • för nedre och övre lemmar;
 • för armhålor;
 • för buken;
 • för bikinizonen;
 • för ansikte.

Användning av en fotosepilator kräver inte professionell kompetens och specialutbildning annan än att läsa bruksanvisningen.

De viktigaste fördelarna med fotoepilering inkluderar:

 • frånvaron av buller under utförandet av arbetet;
 • acceptabilitet för mycket känslig hud;
 • bristen på sannolikhet för hudskador med korrekt användning av enheten, samt minimering av risken för inåtväxt hår;
 • långvarig effekt.

Du kan till och med använda fotoepilering för mycket känslig hud.

Om huden utsattes för fotopilatorn under en längre tid än den som rekommenderas i instruktionerna, kan det uppstå brännskador, blåsor och ärr på huden. För att undvika detta måste du följa alla regler och följa rekommendationerna.

Jämföra fotoapparat med en laserepilator och välj vilken som är bättre.

Innan du köper en enhet för fotoepilering hemma, måste du alltid kontakta en hudläkare. För att utföra denna procedur måste ett antal kontraindikationer beaktas, de viktigaste inkluderar:

 • kroniska hudsjukdomar såsom psoriasis eller eksem;
 • förekomsten av skador och inflammationer på huden samt en "brun" solbränna efter långvarig exponering för solen;
 • förekomsten av en tatuering;
 • ta steroider och andra läkemedel som ökar hudens känslighet för ljus exponering;
 • möjligheten till allergiska reaktioner på ljus;
 • graviditet och amning.

Förekomsten av en tatuering på huden är en kontraindikation för fotoepilering

Hur man väljer en fotoapparat för hemmabruk

Trots det faktum att apparaten för att utföra fotoepilering både i professionella salonger och hemma har samma funktionsprincip kan resultatet från deras användning skilja sig avsevärt. Dessutom påverkas den tid håret inte visas på huden kraftigt av typen av hår och överhuden samt hårfärgen.

Kolla upp kontraindikationer för användning av en fotosepilator hemma.

Enheten för hemmafoto-epilering i utseende liknar en liten hårtork. Var och en av dem har vissa egenskaper som måste tas upp först och främst för att hitta ett svar på frågan om hur man väljer en fotosepilator, nämligen:

 • ljuspulseffekt, vars medelvärde är 5 J / cm2. Denna indikator förklarar graden av säkerhet under användning;
 • ljusområdet blinkar, det vill säga dess exponeringszon, vars medelvärde är 5 cm2. Med en minskning av denna indikator ökar antalet blixtar för bearbetning av hela hudytan, vilket påverkar procedurens längd;
 • lampans livslängd, vilket är begränsat till ett visst antal blixtar. Om antalet blixtar efter en viss tid når sitt maximala värde måste lampan bytas ut. Därför, ju högre denna indikator är, desto bättre, särskilt om hushållsapparaten inte innebär att byta lampa. Denna indikator ligger idag inom intervallet från 750 till 300 tusen utbrott. För att behandla kroppen i en procedur med ett medelvärde på ljuspulsens effekt och exponeringsområdet måste 600 utbrott utföras;
 • utrustning, som kan inkludera skyddsglasögon, våtservetter för rengöring av anordningen och en spray för huden, kylgel, kräm med antiinflammatorisk effekt och ett skydd;
 • enhetens strömförsörjning, som kan utföras både från elnätet och från uppladdningsbara batterier, vars kapacitet bör vara tillräcklig för en och en halv timmars användning;
 • ytterligare inställningar som gör att du själv kan justera enheten beroende på ljuspulsens intensitet i enlighet med hud- och hårtyp.

Läs också: vax eller hårborttagning vilket är bättre?

Fullt utrustat möjliggör effektivare fotoepilering och bekväm lagring av enheten

Att bland annat besvara frågan om hur du väljer en fotoapparat för hemmet måste du ta enheten i dina händer och utvärdera bekvämligheten med att hålla den. Den bör inte vara för stor eller liten, vikten bör vara optimal även om den hålls i handen under lång tid. Det är också värt att uppmärksamma tillverkaren av enheten. De mest kända inkluderar Philips, Beurer, Remington, E-one, Silk’n och Rio Dezac.

De viktigaste skillnaderna mellan professionella fotoapparater från hushållet

Principen för drift och användning av ett hushållsfotoapparat är exakt samma som en professionell. Men ändå finns det betydande skillnader mellan dessa enheter, som inte bara påverkar enhetens kostnader utan också dess effektivitet. Ljuspulsens effekt i professionella modeller kan nå 19 J / cm2, medan medelvärdet för hushållsmodeller är ungefär 5 J / cm2. Detta förklarar den lägre effektiviteten hos hushållsfotoepilatorer, och i de flesta fall räcker det senare värdet inte för att helt förstöra hårroten, och efter en viss tid börjar det växa igen. Av denna anledning, om du behöver bli av med hår, är det alltid bättre att besöka en salong med professionell utrustning.När du använder en hushållsapparat kan naturligtvis mängden hår på kroppen minska avsevärt, eftersom denna kraft kommer att räcka för att förstöra några av dem. Men det finns inte många sådana hårstrån på kroppen, och det kommer sannolikt inte att fungera för att bli av med majoriteten för alltid.

Annars liknar professionella och hushållsmodeller varandra. De hjälper tillräckligt länge med att bli av med oönskat hår utan smärtan som följer i andra procedurer. Av denna anledning har sådan hårborttagning blivit en av de mest populära metoderna för hårborttagning.

Ta reda på, Är det värt att köpa en filamentelektrisk epilator.

Steg-för-steg-fotoepilering

Att använda en fotopilatator för hem är endast nödvändig när vissa regler följs, nämligen:

 • brist på direkt exponering för ultravioletta strålar två veckor före ingreppet, eftersom garvade områden i huden är mer benägna att bli förbrända under proceduren, denna epidermis innehåller en stor mängd melanin;
 • rakning, som måste göras två till tre dagar före hårborttagning, så att hårstrån inte är mer än en till tre millimeter;
 • avsaknaden av antibiotika, lugnande medel och antipsykotika, som inte bara kan minska folliklarnas känslighet för exponering för ljus, utan också provocera utbränningen.

Ta reda på, vilken epilator för bikini- och benområdet är bättre att välja.

Rakning av hår är ett av de viktiga stegen i förberedelserna för fotoepilering

Tekniken för att utföra processen för fotoepilering är som följer:

 • inställning av nödvändiga parametrar på enheten;
 • behandling av huden med ett rengörings- och exfolieringsmedel för att ta bort döda hudpartiklar. För proceduren kan inte slipande kosmetiska kompositioner användas;
 • torkning av huden med en handduk och applicering av en kylgel, som samtidigt kommer att vara en ledare av ljusblinkar på hårsäckarna;
 • proceduren i förslitna skyddsglasögon;
 • applicera antiinflammatorisk kräm på det behandlade området;
 • förväntan på resultatet: håravfall kan uppstå under fem till sju dagar;
 • utföra följande procedur tidigast fyra till sex veckor.

Om antiinflammatorisk kräm inte medföljde anordningen för fotoepilering, kan den ersättas med föreningar som Bepanten eller Panthenol. Svullnad och rodnad på huden, om de förekommer, bör passera efter två till tre dagar. Annars, kontakta en läkare.

Det ska bli intressant: skiva eller pincett epilator - vilket är bättre?

Granskning av de bästa modellerna för fotoapparater

För att inte göra ett misstag, vilken av de befintliga fotopilatatorerna är bättre att välja för hemmabruk, är det värt att titta närmare på de bästa modellerna hittills, som inkluderar:

 • Braun IPL BD 5001 med en resurs på 300 tusen blixtar och en smart hudsensor Intelligent SensoAdapt. Den här enheten kan användas med säkerhet för att ta bort ansiktshår, utan att vara rädd för att brännskador och ärr förekommer. Nackdelarna inkluderar arbete endast från nätverket och bristen på ett lock i satsen. Förutom epilatorn kommer rakkniv Gillette Venus;

  Braun IPL BD 5001

 • Hee HR Mini med en resurs på 200 tusen blixtar, åtta driftsätt, en hudsensor och en display för att visa inställningar. Enheten drivs av nät och internt batteri. Avsaknaden av ett lock kan kallas enhetens enda nackdel. Fungerar med alla kroppsdelar, inklusive bikini, armhålor, rygg, ben, armar och ansikte;

  Hee HR Mini

 • Silk’n Glide 50K med en resurs på 50 tusen blixtar, en inbyggd hudtonssensor och justerbar hastighet för fotohårborttagning (fem lägen). Ljusblixten täcker ett område på 3,5 cm2. Enheten fungerar endast från nätverket, lagras i ett speciellt fall som ingår. Bland bristerna i Silk’n Glide 50K kan man skilja på en form som är obekväm för en kvinnlig hand, bristen på bakgrundsbelysning och oförmågan att byta lampa.

Bästa foten epilator - Betyg av modeller och egenskaper.

Silk’n Glide 50K

uppmärksamma betyg för de bästa fotopilatorerna för hemmet.

Lämna en kommentar