Hem-För skönhet-Epilator-Fotofilator för hårborttagning hemma: kontraindikationer och konsekvenser

Fotofilator för hårborttagning hemma: kontraindikationer och konsekvenser

Salongförfaranden är inte billiga, de tar dessutom en modern kvinnors lediga tid. Idag erbjuder tillverkare att köpa hemmagjorda fotosepilatorer för egen användning. Men innan du köper en ny produkt måste du studera för- och nackdelar med epilator och lära sig om alla nyanser av fotoepilering hemma.

Photoepilator: kontraindikationer och konsekvenser

Photoepilation är en metod för att bli av med överflödigt hår genom exponering för högfrekventa ljuspulser. Utrustningen med vilken fotoepilationssessioner utförs i salonger betecknas med förkortningen IPL, vilket betyder ”Intensivt pulserat ljus”.

Vi hjälper dig att besluta vilket är bättre - fotoapparat eller laser.

IPL-system som används i hårborttagningssalonger

Principen för fotopilatorn

IPL-enheter avger samtidigt ljusvågor i olika längder, vilket resulterar i ett intensivt flöde av energi som påverkar hårsäckarna. Enligt samma princip fungerar även hushållens fotopilatatorer för oberoende användning.

Fotopilatorn för hemmet är kompakt och bekväm

Exponering för ljusstrålar orsakar uppvärmning och ytterligare förstöring av folliklarna, en process som kallas fototermolys. Liten energi påverkar endast folliklar i aktiv tillväxtstadium, det är upp till 80% av alla tillgängliga folliklar.

De återstående 20% är i den inaktiva fasen och ligger djupt i huden. Fotopilatorn kan inte verka på sovande folliklar, varför flera sessioner med denna procedur kommer att behövas för att helt avlägsna vegetationen.

Ursprungligen utvecklades IPL-system för att behandla åldersrelaterade manifestationer på huden - åldersfläckar och dilaterade kärl. Kvinnor som regelbundet använder fotoepilering märker en märkbar åldrande effekt efter proceduren.

Flash-enheter förstör follikeln genom att påverka melaninet i håret. Melanin är ett pigment, vars mängd bestämmer hårfärgets färgmättnad. Det visar sig att ju mörkare håret och ju ljusare huden, desto effektivare fotoepilering.

Förutom fotoepilering är det populärt. epilator och vaxning.

Processen för förstörelse av follikeln under påverkan av blixtenheter

Effektiviteten hos fotopilatorn, dess nackdelar och fördelar

IPL-system har speciella inställningar för att ändra ljusvågens längd och intensitet. Så att fotoepilering inte skadar en kvinnas hälsa, justeras strålningsintensiteten individuellt i varje fall. Alla människor har olika hudtyper respektive hårfärger, effekten av förfarandet kommer att vara annorlunda.

Photoepilation i salongen utförs av en anställd med medicinsk utbildning som bestämmer klientens färgtyp. Hushållens fotopilatatorer är utformade så att dermiscellerna under förfarandet inte tappar livskraften. Enkelt uttryckt är en fotopilatator för huden säker för huden, och strikt efterlevnad av tillverkarens instruktioner garanterar resultatet.

Läs också: hårborttagning av fotoapparat - skadligt eller inte?

Fotofilatoreffektivitet i hemmet

Huvudfrågan som oroar kvinnor: kommer ett självförfarande att vara effektivt? Ska jag köpa en fotoapparat för självständigt bruk hemma?

Effektiviteten för fotoappileringsmaskinen beror på det valda inställningsläget. Efter att ha studerat instruktionerna kan du bestämma din färgtyp och ställa in det optimala läget. Men det bör noteras att i olika delar av kroppen kan hudens och vegetationens färg variera, så inställningarna måste justeras. Och naturligtvis såg tillverkarna till att en kvinna inte ens med maximal kraft inte kunde skada sin egen hälsa.

Vanligtvis är en kurs med fem till tio förfaranden med ett genomsnittligt intervall mellan fyra och sex veckor tillräckligt för att ta bort oönskad vegetation. Efter den första behandlingen observeras vanligtvis inte den omedelbara effekten. Vegetationen faller ut gradvis, ungefär under veckan.

Med varje efterföljande procedur kommer hårtillväxtaktiviteten att minska. Från session till session kommer vegetationen att bli tunnare och lättare. Efter kursen försvinner kroppshår i de flesta fall under flera år, och i vissa - för alltid.

För att bli helt av med vegetation på sommaren måste du starta fotopileringskursen senast i slutet av vintern.

Ta reda på, vilken fotoapparat som är bäst för hemmabruk.

Efter en fotoepileringskurs försvinner håret i flera år.

Fördelar och nackdelar med fotoappilatorn

Liksom alla tekniker för att upprätthålla skönhet har fotopilatatorer vissa fördelar och nackdelar, men vi skyndar oss att glädja kvinnor - det finns många fler fördelar. Dessa inkluderar:

 1. Brist på smärta under fotoepilering.
 2. Procedurens korthet: en session tar i genomsnitt fem till 30 minuter.
 3. Kontaktfri princip för exponering - huden är inte skadad, risken för infektion och sannolikheten för inåtväxt hår är utesluten.
 4. Hårborttagning på alla delar av kroppen såväl som i ansiktet.
 5. Biverkning av föryngring: kollagenproduktion stimuleras under fotoepilering, huden blir jämn.

Nackdelarna inkluderar endast de höga kostnaderna för anordningen och oförmågan att ta bort fluffigt, blont eller grått hår. Blondiner och kvinnor i elegant ålder bör välja bort fotoepilering och välja en annan metod för hårborttagning.

Ett bra alternativ i detta fall är elektrolys. Denna metod för att bli av med överflödigt hår begränsar inte användningen av färg på hår och hud. Dessutom är detta det enda sättet att garantera hundra procent resultat.

Nackdelarna med fotopilatorn tillskrivs ofta den eventuella förekomsten av brännskador, men sådana fall är sällsynta, eftersom utvecklarna initialt begränsade intensiteten för exponering för ljusstrålar i hushållsapparater. Om brännskador inträffade på huden, är det troligt att vi talar om felaktig användning av enheten och bristande efterlevnad av instruktionerna.

Läs också: bikini zonepilator - vilken man ska välja?

Konsekvenser - brännskador efter fotoepilering

Photoepilator - kontraindikationer och konsekvenser

Fotopilatorn har kontraindikationer för användning, som måste beaktas:

 1. Onkologiska sjukdomar, inklusive maligna tumörer på huden.
 2. Inflammatoriska processer på huden i olika etiologier: atopisk dermatit, allergiska reaktioner, eksem, psoriasis, herpes.
 3. Parasitiska hudsjukdomar: lav, skabb.
 4. Skador och öppna sår i huden.
 5. Åderbråck, även i det första utvecklingsstadiet.
 6. Förekomsten av ett stort antal mol.
 7. Sjukdomar i hjärtat och blodkärlen i det akuta stadiet eller i svår form.
 8. Ett antal sjukdomar i det endokrina systemet.
 9. Amning och graviditet.
 10. Ålder till 18 år.

Som ni ser har fotopilatorn kontraindikationer och konsekvenser, vilka risker måste minimeras. För att göra detta, konsultera din läkare innan du köper enheten.

Innan den första sessionen krävs samråd med en specialist

Photoepilator - rekommendationer för användning

Om enheten används felaktigt kan obehagliga konsekvenser uppstå: brännskador, hudirritation. Noggrann efterlevnad av instruktionerna från fotopilatorn, samt korrekt förberedelse innan proceduren och skötsel av de behandlade områdena efter det hjälper till att undvika konsekvenser.

Läs också: epilator eller shugaring - som tar bort hår mer effektivt?

Förbereder för fotoepilering

Fotopilering börjar långt före den första sessionen. Två veckor före den första behandlingen bör du sluta besöka stranden eller solariet, eftersom ficklampor kan lämna brännskador på garvad och mörk hud.

Därefter måste du se till att hårstrån på det behandlade området är från en till tre millimeter långa. Det är i den här längden fotopilatorn fungerar mest effektivt. Om vegetationen avlägsnas med vax måste detta göras två veckor innan proceduren. Om en rakapparat används räcker det att ta bort håret i det avsedda behandlingsområdet på två till tre dagar.

Fotoepilering kan inte utföras under en kurs med antibiotika, antipsykotika och lugnande medel. Dessa grupper av läkemedel ökar känsligheten hos dermis för UV-strålar, vilket kan orsaka brännskador.

Rengör huden med skonsamma hygienprodukter den dagen som fotoepilering planeras, torka huden väl och applicera sedan en kylgel på hårborttagningsområdet. Detta förhindrar eventuellt obehag vid hårborttagning. Bär specialglasögon under förfarandet, vars närvaro måste tas om hand i förväg.

Vi rekommenderar också att du bekanta dig med skillnader mellan epilatorn och depilatorn och ta reda på vad som är bättre.

Professionell kylgel för alla typer av hårborttagning av hårdvara

Photoepilator inställning och procedur

Instruktionerna för fotoappilatorer har vanligtvis en färgskala med vilken du kan bestämma färgtypen på hud och hår och justera lämpligt driftsätt. I dyrare modeller finns det ett automatiserat detekteringssystem, och enheten kommer automatiskt att stämma in, bara bringa det till din hud och hår.

Jämförelsetabell över nyanser av hår och hud i instruktionerna för fotopilatorn

Vid processen för att behandla apparaten för fotoepilering avger ljudsignaler, varnar om början och slutet av ljus exponeringen. Under processen bör smärta inte uppstå, annars kan du prata om fel installation av enheten.

Avsaknaden av några sensationer är inte heller ett bra tecken, i det här fallet talar vi om den svaga inverkan och ändligheten i sessionen. Under fotoepilering anses lätt stickningar och värme vara normalt.

För första gången rekommenderas fotoepilering på benens hud. I ansiktet, i bikinizonen, armhålor, är huden mer känslig.

För att få bästa resultat på armhålsområdet måste huden jämnas så mycket som möjligt. Om det finns födelsemärken i behandlingsområdet kan de skyddas med vilken universell kräm- eller brevpappskorrigerare som helst.

Kolla upp en granskning av de bästa fotohårborttagarna för hårborttagning.

Efter fotoepilering

Hudvård efter fotoepilering är enkel. Smörj huden omedelbart efter proceduren med någon apotekssalva som innehåller den aktiva substansen dexpanthenol: Bepanten, Dexpanten plus, Panthenol, Pantoderm. Dexpanthenol innehåller vitamin B5, som är ansvarig för vävnadsregenerering och hjälper huden att återhämta sig.

 

Applicera salvor som innehåller dexpanthenol efter proceduren

Under veckan kan du inte utsätta huden för ultraviolett strålning, vilket innebär att besök i solariet och stranden är förbjudna. Alla förfaranden och aktiviteter som involverar ökad svettning rekommenderas inte: spela sport, besöka bastun, poolen.

Eliminera användningen av alkoholinnehållande kosmetika och skrubber som innehåller slippartiklar under en vecka. Efter hårborttagning i ansiktet, försök att inte använda tunga tonprodukter som täpper porerna.

Enligt recensioner av kvinnor som använder en fotoapparat är hårborttagningen hemma inte mindre effektiv än i en salong. Det viktigaste är att inte missa sessionerna och sköta huden ordentligt före och efter fotoepilering.

Vi rekommenderar också att du bekanta dig med: vilken epilator är bättre att välja för området bikini och ben.

Lämna en kommentar