Hem-För skönhet-Epilator-Vilken ansiktsepilator är bättre att välja?

Vilken ansiktsepilator är bättre att välja?

Närvaron av en lätt pistol ovanför läppen oroar alla kvinnor, utan undantag. Det presenterade problemet är vanligare hos kvinnor med mörk hud och hår.

Men dessa problem idag elimineras lätt med ansiktsepilatorer. Enheter skiljer sig avsevärt från andra typer av enheter som är utformade för att ta bort vegetation på kroppen. Men driftsprincipen förblir densamma, vilket kommer att beskrivas mer detaljerat nedan.

Hjälpsam information: bästa bästa epilatorer för kvinnor.

Funktioner i ansiktshårborttagning

Borttagning av vegetation i området med viskor

Ansiktshud är mer känslig, därför bör avlägsnande av vegetation utföras mer noggrant. Det är viktigt att välja skonsamma metoder och aggressiva i form av foto, elektriska eller laserhårborttagning lämna för kroppen. Deras felaktig användning eller avvikelse från rekommendationer och kontraindikationer leder ofta till att ärr, ärr och åldersfläckar uppträder.

Män vill bli av med ansiktshår så ofta som flickor, vilket gör det nödvändigt att använda vissa apparater och enheter för ett varaktigt resultat. Därför en speciell epilator för en person som är mycket noggrannare att ta bort glödlampor.

Flickor använder enheten för att ta bort viskor och en pistol ovanför läppen, kännetecknande för tät vegetation, medan män använder hela hakan och mustaschområdet för att bearbeta det. I båda fallen är handlingsprincipen inte annorlunda.

Ett viktigt ögonblick övervägs när det gäller kontraindikationer för ansiktshårborttagning. De viktigaste kontraindikationerna inkluderar:

 • förekomsten av eventuella dermatologiska sjukdomar;
 • sår och andra skador i de behandlade områdena;
 • närvaron av stora mol som sticker ut starkt från ytan på huden;
 • färska solbränna - elektrolys kan orsaka svår smärta;
 • graviditet och amning - det är bättre att skjuta upp proceduren för att inte provocera stress för kroppen.

Det är förbjudet att utföra några typer av hårborttagning i ansiktet om det finns tumörer i de behandlade områdena, inklusive ondartade neoplasmer. Även melanom blir kontraindikationer för att ta bort vegetation.

I närvaro av kroniska sjukdomar av vilket slag som helst och vilken typ som helst utförs ansiktshårborttagning med någon annan metod än rakning endast med tillstånd från den behandlande läkaren.

Ansiktsepilatorer - vad är det och vad är deras funktioner

Ansiktsepilatorer tar snabbt bort håret ovanför läppen

Enheten i sig skiljer sig inte från andra sorter - det är en enhet för att ta bort vegetation genom att förstöra glödlampan. För närvarande finns det två typer av epilatorer - elektrisk och laser.

Electric kan med rätta kallas den bästa epilatorn som är utformad för att ta bort ansiktshår hemma. Men det bör komma ihåg att avlägsnande av vegetation är smärtsamt, därför får de den, trots de låga kostnaderna, inte så ofta.

Elektroepilator för ansikte

Laserenheter är utformade för att förstöra hårkula genom att utsättas för en laserstråle. Denna enhet rekommenderas inte för självborttagning av vegetation, eftersom det finns en hög risk för brännskador om den används på fel sätt.

Ta reda på hur ta bort ansiktshår med en mekanisk epilator.

Laser ansiktsepilator

En bra elektroepilator måste ha utmärkta data så att dess användning är långvarig.Därför måste du vara uppmärksam på följande egenskaper när du väljer:

 • Strömförsörjning - stationär och laddad från nätverks- och trådlösa modeller. Trådlöst är populärt på grund av deras användarvänlighet - du behöver inte vara i närheten av ett uttag. Samtidigt kan de garantera oavbruten drift i endast 40 minuter.
 • Hastighet - hårborttagningstiden beror på den presenterade indikatorn. Så modellerna har ett brett utbud av funktioner - från 1700 till 7600 rpm. Ju högre indikator, desto snabbare kan du slutföra proceduren. De flesta enheterna har två hastighetslägen. Litet hår bör tas bort i låga hastigheter.
 • Munstycken - enhetens kostnad beror mer på antalet munstycken. Många modeller har ytterligare enheter för att ta bort enskilda hårstrån eller låta dig snabbt göra korrigeringar av ögonbrynen. Mer avancerade modeller för ansiktet har speciella kylmunstycken, liksom en enhet med färre pincett, vilket gör proceduren mer smärtfri.

Hjälpsam information: skillnader mellan epilatorn och depilatorn, deras fördelar.

 • Munstycken för ansiktsepilatorer

 • Bakgrundsbelysning - vissa modeller har en inbyggd rörelsessensor med efterföljande belysning när du använder enheten. Denna fördel har en positiv effekt på proceduren i ett dåligt upplyst rum.
 • Närvaron av ytterligare funktioner - de inkluderar ett flytande huvud, som effektivare tar bort hår från svåråtkomliga platser. De skiljer också en speciell massager - ett munstycke som ger mjuk ansiktsmassage, som utförs samtidigt.

Epilatorkitet bör innehålla föremål för rengöring av pincett, förvaring av munstycken och hela enheten - det är standardborstar och ett lock. Närvaron av en borste medför inte en kostnadsökning för modellen, men i fallet med ett extra fack för lagring av munstycken måste ett betydande belopp betalas.

Vi rekommenderar också att jämföra krämavlägsnande och hårborttagning med en rakkniv.

Försiktighetsåtgärder och eventuella problem vid användning av epilatorn

Epilatorn för att ta bort ansiktshår bör användas med försiktighet i följande fall:

 • förekomsten av diabetes;
 • diagnostiserad tuberkulos och andra infektionssjukdomar;
 • kardiovaskulär patologi;
 • allergiska reaktioner på keramik och andra metaller - ofta beläggs ytan på ytterligare munstycken med en viss metall, som vid kontakt med huden kan orsaka en allergisk manifestation;
 • olika blodsjukdomar, inklusive cancer;
 • närvaron av en inbyggd pacemaker.

Vi hjälper välj den bästa kvinnliga epilatorn för det intima området.

Förfarandet för att ta bort ansiktsvegetation är förbjudet om det finns stift i munhålan.

Processen med hårborttagning i ansiktet medför många farliga konsekvenser om försiktighetsåtgärder inte följs. Dessa inkluderar följande åtgärder:

 • Innan hårborttagning rekommenderas att man använder en ansiktsskrubba för att maximera tillgången till lökarna;
 • För att öka effektiviteten i epilatortillämpningen är det nödvändigt att utföra ytterligare uppvärmning av det behandlade området - applicera bara gasväv fuktat med varmt vatten, vilket kommer att öppna porerna och göra hårborttagningen snabbare och mer smärtfri
 • efter förfarandet är det viktigt att använda speciella aftershave-lotioner som lindrar irritation men inte täpper öppna porer;
 • Det rekommenderas därefter att använda speciella ansiktsskrubber en gång i veckan eller fem dagar, beroende på frekvensen som anges i instruktionerna.

Avsaknaden av konstant skrubba eller skalning leder till bildandet av inåtväxta hårstrån. Detta är inte bara inte estetiskt tilltalande, utan också ganska obehagligt, eftersom det orsakar smärta och väcker irritation.

Face Epilator Rating

Eftersom det finns många epilatorer, vilken modell av ansiktsepilator är bättre hjälpa dig att fastställa följande lista:

 • Braun 7681 Silk-epil Xpressive - rekommenderas av hudläkare runt om i världen på grund av dess noggranna attityd till huden. Tack vare det speciella massagemunstycket är hårborttagningen nu enkel och smärtfri. Det viktigaste är en extra massage av de behandlade områdena, som lindrar irritation och delvis smärtsam effekt. Kostnaden för epilatorn är cirka 7000 rubel. Satsen inkluderar munstycken och ytterligare hygienprodukter.

  Braun 7681 Silk-epil Xpressive

 • Panasonic ES-EU20 - en japansk tillverkare har gjort en sådan anordning som gör det möjligt att ta bort både vått och torrt hår. Det finns flera pincetter som snabbt tar bort hår med lökar. Enhetens driftstid är minst 30 minuter utan laddning. Kostnaden för enheten är cirka 2500 rubel.

  Panasonic ES-EU20

 • Pincett är en budget-epilator med en möjlig ökning av hastigheten för att ta bort vegetation. Den presenterade enheten trivs med användarvänlighet och möjligheten att köpa ytterligare munstycken separat. Enhetspriset överstiger inte 1000 rubel.

  Pincettmodellen - Budget och säker

 • Braun 9-969 Silk-epil 9 är en modell som gör att du kan ta bort även korta hårstrån på 0,5 mm. Den har ett vattentätt fodral, vilket gör det möjligt att använda enheten i badrummet. Kostnaden är cirka 10 000 rubel, vilket förklaras av närvaron av ett stort antal extra munstycken och ett lock för lagring och transport.

Braun 9-969 Silk-epil 9

Valet av enhet för att ta bort vegetation bestäms av användarens personliga preferenser.

Rekommendationer för korrekt användning och hudvård

För att ta bort ansiktshår korrekt och säkert måste du:

 1. Rengör ansiktet för att öppna porerna. I detta fall används skrubban 2 timmar före epilering.
 2. Efter bearbetning av huden är det förbjudet att gnugga dem med en handduk - du kan bara bli våt med en servett och vänta tills den torkar helt.
 3. I enlighet med anvisningarna måste du använda enheten - slå på med låg hastighet och börja ta bort håret. Om möjligt kan du växla hastigheten till hög.
 4. Vid användning av enheten kan du inte sätta mycket tryck på epilatorn, eftersom risken för att bryta hårstrån ökar.

  Tryck inte hårt

 5. På en linje av den behandlade ytan är det tillåtet att utföra högst tre gånger. Annars kommer det att bli irritation, som i ansiktet manifesteras av svår rodnad och bildande av inflammatorisk akne.
 6. Efter epilering kan du inte behandla huden med alkoholprodukter. Det är bättre att använda en avkok av örter som kommer att lindra inflammation och eliminera irritation.
 7. Om man känner till allvarlig inflammation 3-4 timmar efter ingreppet rekommenderas att man behandlar huden med en speciell kräm med närvaro av aloe, kamomill eller kalendula.

I svåra fall bör Bepanten-kräm eller liknande behandling användas.

Se också: hur välj rätt kvinnlig epilator.

Lämna en kommentar