Hem-För skönhet-Epilator-Keramisk epilator: fördelar, nackdelar och rekommendationer

Keramisk epilator: fördelar, nackdelar och rekommendationer

Överdrivet kroppshår för flickor har alltid varit ett obehagligt fenomen. För närvarande finns det många metoder för att bli av med det. Du kan ta bort hårstrån på kroppen inte bara med en rakkniv, utan också med hjälp av vaxremsor, depileringskräm, shugaring, epilator. Det handlar om den sista metoden som kommer att diskuteras.

Vi rekommenderar att du läser artikeln: jämförelse rakknivar och depileringskräm - vilket är bättre?

Nyligen fanns det en nyhet - keramiska epilatorer. Deras kostnader är mycket högre än för konventionell metall, men det är helt motiverat. Keramiska enheter vinner popularitet eftersom de har ett antal fördelar. Trots att keramik inte är lika stark som metall, är epilatorer med keramiska skivor mycket hållbara.

För att göra rätt val när du köper måste du studera alla fördelar och nackdelar med alla typer av denna enhet. Tänk på alla funktioner i en keramisk epilator.

Rekommenderas att betygsätta fördelarna med en filamentelektrisk epilator.

Förfarande för hårborttagning

Hur det fungerar

Epilatorn representeras av två system: pincett och disk, vilken är bättre, ta reda på här.

I allmänhet skiljer sig funktionen inte från pincett: håret dras ut tillsammans med glödlampan under huden, vilket avsevärt bromsar hårtillväxten.

Pincett-systemet är det mest populära och praktiska ur praktisk synvinkel. Detta säkerställs av ett stort antal utrustade keramiska pincetter, men till skillnad från skivsystemet kan den förra orsaka ett litet antal röda prickar.

Efter den första användningen fortsätter många att använda andra sätt att ta bort hår från huden, och de som överdriver den första smärtan fortsätter använd en keramisk epilatorinser dess verkliga effektivitet.

Bra att veta: demontera epilatorn Rovent gör det själv.

Steg i hårborttagningsprocessen:

 • först måste du övertyga en tillräcklig hårlängd (2-5 mm);
 • innan proceduren måste du tvätta, ånga huden, rengöra den från smuts;
 • torka av kroppen, vänta tills huden torkar;
 • Efter att ha gjort alla tidigare procedurer fortsätter vi till hårborttagningen.

Phlebeurysm

Det är kontraindicerat att använda enheten för hemofili, åderbråck och många andra sjukdomar.

För att undvika negativa konsekvenser rekommenderas att du konsulterar en läkare och ser till att det inte finns några kontraindikationer. Under graviditet rekommenderas det inte att använda en epilator. Det kan öka känsligheten för smärta, vilket kommer att påverka barnet och mamman negativt.

Betyg av modeller och egenskaper hos epilatorn för ben.

Fördelar med keramiska baserade epilatorer

Marknaden presenterar ett stort sortiment av sådana enheter. Enligt recensioner får epilatorn med keramisk pincett eller keramiska skivor förtjänst mest popularitet och positiva recensioner.

Till att börja med är det viktigaste. Systemet installerat i keramiska epilatorer är utformat för att undvika irritation och främjar effektivt hårborttagning i någon del av kroppen.

Dessutom är enheten utrustad med en vibrationsfunktion som hjälper till att lyfta håret och rikta dem åt sidan med pincett.

Arbetsmönstret för keramiska skivor är något annorlunda: skivan snurrar upp med en hastighet som gör att du helt kan ta håret och dra ut det med roten medan du bryter håret.

Förutom fördelarna med denna enhets effektivitet kan man lyfta fram en viktig aspekt: ​​en keramisk epilator kringgår andra modeller när det gäller hygien. Du kan alltid ta bort enheten och skölja den under kranen med rent vatten.

Ta reda på hur ta bort ansiktshår med en mekanisk epilator.

Fördelar med keramiska epilatorer:

 • ett stort område av det epilerande huvudet, vilket gör att du kan fånga mer hår och reducera tiden för proceduren;
 • påverkar positivt huden utan att orsaka allvarlig irritation;
 • Det finns ett inbyggt bakgrundsbelysningssystem. För att undvika till och med det minsta antalet poäng, försök att förbereda dig för hårborttagningsförfarandet noggrant. För att göra detta, ånga huden noggrant, rak inte håret mot deras tillväxt, efter borttagning, behandla huden med en speciell kräm och under de kommande 2-3 timmarna ska du inte använda hudskrubb, olika rengöringsmedel;
 • typen av block är avtagbar, vilket avsevärt sparar pengar vid köp av nytt material, med möjligheten att helt enkelt byta ut epileringsblocket;
 • hårfångning sker kontinuerligt medan hår fångas från 0,5 mm;
 • i satsen ingår en borste för rengöring av keramik och ett lock;
 • valet av enhetens intensitetslägen;
 • skyddsteknologi för vissa modeller från vatten, detta ger möjligheten att använda enheten i dusch eller badkar;
 • med den lilla storleken på epilatorer kan du ta den med dig;

Hur man väljer det bästa bikini zonepilator och ben läs här.

Nackdelar med keramiska epilatorer:

 • priset är något högre än för analoger;
 • avge mer buller än metallbaserade epilatorer;
 • smärta först kommer att märkas mycket, vilket kan påverka önskan att fortsätta använda enheten. Sträckning av huden under proceduren hjälper också till att minska smärta med hjälp av vantar eller specialtorkar med en kylgel.

Jämföra hårborttagningsmetoder: vax eller epilator?

Epilatormodeller

Märkesmodell Braun

Bästa epilatorer Braun-instrument anses vara på produktmarknaden. Detta företag har etablerat sig bland konsumenterna som ledande inom kvalitet och garanti för användningstiden. Dessutom utrustar företaget sina enheter med den senaste tekniken.

Hjälpsam information: rekommendationer för användning och skötsel av Philips-epilatorn.

Märkesmodell Philips

Om du vill köpa en ganska billig keramisk epilator som uppfyller kriteriet "pris - kvalitet" rekommenderar vi att du tittar närmare på Philips.

Bland alla modeller på marknaden är Philips i mellersta linjen. Du kan säkert säga att det inte ligger långt efter dess dyrare motsvarigheter. Den genomsnittliga kostnaden ligger i intervallet 3-4 tusen rubel, till skillnad från Braun-företaget, där dess prislapp går utöver 10 tusen rubel.

Epilatorer med installerad keramisk pincett har fler fördelar jämfört med liknande hårborttagningsanordningar. Deras enda minus är betydande smärta, som dock minskar med varje session.

Läs också: shugaring eller epilator - vilket tar bort håret bättre?

Lämna en kommentar