Hem-För skönhet-Epilator-Hårborttagning för män: Allt om manliga epilatorer

Borttagning av oönskat hår hos män: allt handlar om manliga epilatorer

De flesta företrädare för det starkare könet är inte villiga att bli av med tät och förhöjd vegetation. För många har proceduren ett hygieniskt behov eftersom sebaceous körtlar i området med ökad tät vegetation avger en obehaglig lukt.

Män går gärna till olika vaxningsom gör att du kan ta bort vegetation under en lång period. Men epilatorer är särskilt populära. Vi berättar vad du ska göra med epilatorer och hur du väljer en manlig modell.

Funktioner av manligt hårborttagning

En epilator för män är en intressant sak, men inte särskilt effektiv, eftersom det inte ger det resultat som är synligt på kvinnor. Allt förklaras av skillnaden i hårstrukturen.

Mäns kroppshår är mycket tuffare, blir tjockare och glödlamporna är så starka att det är ganska svårt att dra dem med en epilator. Även efter vaxning med fullständigt borttagning av glödlamporna växer håret av det starkare könet snabbare. Om hårborttagning av kvinnor varar i tre till fyra veckor är manligt hårborttagning inte mer än två veckor.

Mäns hår är mycket tuffare och växer snabbare än kvinnors

Därför kan den mest uttalade effekten av hårborttagning endast erhållas med användning av vaxning eller shugaring, epilatorn bryter helt enkelt bort det mesta av håret vid den första behandlingen. Omhårborttagning är mycket effektivare.

Det noteras att för hårborttagning med en epilator bör deras längd inte vara mer än fem millimeter, men inte mindre än tre. Om kvinnor utför proceduren regelbundet, föredrar män att genomgå smärtsam behandling endast på sommaren. Som ett resultat måste de till att börja med reducera hårets längd. Välj en bikini trimmerför att minska hårets längd i intima områden. Om detta inte görs, kommer epilatorn att fånga närliggande hårstrån, men inte ta bort dem, utan bara orsaka smärta.

Herrsalonger erbjuds av vissa salonger som tillhandahåller tjänster för avlägsnande av oönskad vegetation. Eftersom proceduren är smärtsam används lokalbedövning - krämer och sprayer.

Hårborttagningsmetoder

Hårborttagning hos män sker på flera sätt:

  • Rakning är den vanligaste proceduren, som främst används för att ta bort ansiktshår. Nackdelen med denna metod är en kort effekt.

Vaxning - vaxborttagning av vegetation, kan användas i alla områden. Proceduren hanterar tät vegetation. Det finns tre typer av hårborttagning: varmt vax, varmt och kallt. Resultatet varar i en till två veckor.

Vaxning

 • Shugaring - sockerhårborttagning, jämförbar med vax, men mindre smärtsamt. Tillåtet för alla zoner, det mest populära alternativet bland män. Tillsammans med Waxing utförs det med lokalbedövning.
 • Kemiskt hårborttagning - speciella krämer som förstör hårets proteinstruktur. I detta fall sker inte borttagningen av glödlamporna, så effekten pågår inte mer än fem till sex dagar.
 • Avlägsnande med elektroepilatorer är inte det mest effektiva förfarandet, eftersom det är fullt med plockning av hår utan att ta bort glödlampor. Som ett resultat ökar sannolikheten för att inflammationsprocessen i follikeln börjar.
 • Laser och fotoepilering är det mest effektiva förfarandet, men det har inte vunnit popularitet bland män, eftersom det kräver flera sessioner och noggrann efterlevnad av rekommendationer mellan dem.

Laser- eller fotoepilering är den mest smärtlösa och effektiva för att ta bort manlig vegetation.

Nästan alla metoder har sina fördelar och nackdelar. Varje man väljer på egen hand vad man ska ta till, förutsatt att det är nödvändigt att ta bort hår från bröstet, rygg, ben, buk och bikini.

Läs också: Funktioner hos mäns elektriska rakapparater för intima områden.

Vilka epilatorer ger god effekt

En manlig epilator finns inte i princip - alla enheter av denna typ har samma design, och hårstyvhet i detta fall spelar ingen roll för produktion av en mer "robust" enhet. Men när du köper rekommenderas att vara uppmärksam på följande egenskaper:

 • Tillverkarens varumärke - kända märken har en obligatorisk garantiservice. Dessutom är sådana enheter för hårborttagning bättre, men de är dyrare.
 • Form och design - enheten för en man ska vara stor och utan ytterligare kvinnlig design. För kvinnor kan du ofta hitta epilatorer i liten storlek - bärbara universella modeller, enkla att använda, designade för en liten handflata. Män är inte lämpliga för sådana arter. De rekommenderas när du väljer att "prova på" den valda modellen för sin hand.
 • Kostnad - det är bättre att välja en dyrare modell, som dessutom kan utrustas med hjälpfunktioner.

  Kvinnliga epilatorer är mindre i storlek och behandlingsområde

 • Ström - En mobil eller nätverksenhet. Det är lättare att använda mobiltelefoner, särskilt för män, eftersom nätverksanslutningarna inte har så långa ledningar och kräver uttag.

Epilatorer för män är ofta svarta och stora i storlek. Annars skiljer sig principen om drift och tekniska komponenter inte.

Fördelar och nackdelar, kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Med tanke på metoderna för hårborttagning för män kan du bilda för- och nackdelar, kontraindikationer och försiktighetsåtgärder. När det gäller användningen av epilatorn kan följande fördelar särskiljas:

 • varaktig effekt;
 • möjligheten att ta bort hår ensam hemma;
 • brist på behov under lång tid för att förbereda huden;
 • tillgänglighet vid förvärv;
 • kan användas i nästan alla områden - inte används för att ta bort vegetation i ansiktet och i bikiniområdet.

Bland de negativa faktorerna kan de viktigaste skiljas:

 • ömhet;
 • hudirritation, som i de flesta fall orsakas av felaktig användning av enheten;

  Irritation efter epilatorbehandling

 • procedurens varaktighet;
 • möjlig hårväxt - avlägsnande av glödlamporna gör att efterföljande hårtillväxt försvagas, vilket negativt påverkar deras passage genom överhuden.

Varningar och kontraindikationer för användning av epilatorn bör också framhävas:

 • hudsjukdomar;
 • diabetes;
 • olika tumörer på huden - malig eller godartad;
 • installerad pacemaker;
 • kroniska hudpatologier - till och med vitiligo är en varning vid användning av en epilator;
 • virussjukdomar;
 • hepatit;
 • allergiska reaktioner.

Principen för hårväxt efter hårborttagning

Rekommendationer för hårborttagning

Epilering är en enkel procedur endast vid första anblicken, det är nödvändigt att noggrant förbereda sig för det, samt utföra några åtgärder för att undvika eventuell hudirritation. Rekommendationerna är följande:

 • krämer och lotioner är förbjudna innan förfarandet - det är nödvändigt att skölj de behandlade områdena noggrant och torka av dem;
 • dessutom kan du använda en skrubba eller tvättduk - detta hjälper till att "öppna" åtkomst till hårstrån och ta bort glödlamporna så noggrant som möjligt;
 • spåra hårstrånens längd - det får inte överstiga sju millimeter;
 • för första gången är det nödvändigt att använda enheten i låga hastigheter, detta minimerar smärta;
 • det är nödvändigt att placera epilatorn så att hårborttagning sker mot deras tillväxt;
 • efter hårborttagning rekommenderas det att använda ett speciellt verktyg mot rodnad och irritation.

Efter bearbetning sköljs apparaten i enlighet med rekommendationerna i instruktionerna. Innan montering måste delar torkas.

Vi rekommenderar att du bekanta dig med urvalskriterier för elektriska rakapparater.

Granskning av de bästa modellerna

 • Rowenta EP7530 är en universell enhet som är utformad för att ta bort vegetation hos kvinnor och män. Modellen är lämplig för det starkare golvet tack vare Soft Sensation-funktionen - detta är en speciell blåsning av kall luft som fungerar som anestesi. Dessutom har munstycket en speciell gummiplatta med bollar för en massageeffekt. Enhetspriset överstiger inte 6000 rubel.

  Modell Rowenta EP7530

 • Braun BGK 7050 är en riktig batteridriven epilator för män. Enhetens funktioner är strikt och till och med brutal design. Lämplig för att ta bort alla hårtyper, två hastigheter, 40 pincett. Det gör det möjligt att utföra bearbetning både på våt hud och på torr hud. Kostnaden för enheten är cirka 8000 rubel.

  Modell Braun BGK 7050

 • Panasonic ES-ED94-S820 - en mer funktionell modell, har 48 pincett och ett flytande huvud, sju extra munstycken och ett ultraljudsmunstycke för skalning. Med den här enheten kan du till och med ta bort torr hud från fotsulan. Universell modell kostar högst 8500 rubel.

  Modell Panasonic ES-ED94-S820

 • Remington IPL6000 - fotoappilator, lämplig för oberoende och effektiv avlägsnande av vegetation. Vid användning är det viktigt att strikt följa bruksanvisningarna som anges i instruktionerna. Det fungerar på batteriet, vilket är bekvämt att ladda på grund av närvaron av stativet. Det finns en inbyggd hudsensor som oberoende bestämmer känsligheten för integumentet och bestämmer kraften i arbetet. Priset på enheten är högt - upp till 24 000 rubel, men tillverkaren ger en garanti för enheten i två år.

Modell Remington IPL6000

Kommentarer (1)
 1. gästen:

  Jag köpte mig själv och använder Braun 5180 Silk-epilator. Olika munstycken ingår.