Hem-För skönhet-Epilator-Kvinnlig epilator - vilket är bättre att välja?

Kvinnlig epilator - vilket är bättre att välja?

Att ta bort oönskat hår kan göras på flera sätt, inklusive att använda en epilator. För att förstå hur du väljer rätt kvinnlig epilator måste du ta reda på vilka typer av enheter som finns, principen för deras funktion, samt ytterligare funktioner för enheten för en mer bekväm och smärtfri procedur.

Hur väljer jag epilatorn?

Principen för drift, anordning och typer av epilatorer

Epilatorn är en elektrisk anordning som består av ett hölje i vilket motorn är belägen, vilket säkerställer arbetshuvudets snabba rotation runt dess axel.


Arbetshuvudet kan tillverkas i två versioner. Det kan vara skivor med vågform som ligger nära varandra. Under rotation vidrör skivorna växelvis sina vågor, vilket säkerställer att håret fångas och rivas. En sådan epilator kallas en skivepilator, den tillåter upp till 32 hårstrån att dras ut i en rotation av huvudet runt dess axel.

Jämföra olika typer av epilatorer - disk och pincett och ta reda på vilken som är bättre.

Den andra typen av epilator är pincett: istället för diskar är arbetshuvudet utrustat med metallplattor som liknar vanlig pincett. Under plattans rotation avviker de och berör sedan, vilket säkerställer att håret lyfts upp från ytan på huden, dess grepp och ytterligare rivning. De första modellerna av sådana epilatorer var utrustade med 20 pincettpar, vilket gjorde hårborttagningen mindre effektiv och längre än med en diskenhet. Idag har antalet pincetter mer än fördubblats och enhetens effektivitet har ökat avsevärt.

Förutom skillnader i arbetshuvudena för en mer exakt förståelse för hur man väljer en epilator, är det nödvändigt att uppmärksamma andra parametrar som kan skilja sig, nämligen:

 • antal hastigheter;
 • anestesimetod;
 • antal och namn på ytterligare munstycken;
 • möjligheten till batteritid.

Läs också: för- och nackdelar med en filamentelektrisk epilator.

Antal hastigheter

Moderna epilatorer arbetar vanligtvis med två hastigheter. Detta ger möjlighet att använda enheten med stor komfort och säkerhet i vissa delar av kroppen, såsom ansikte, bikini, armhålor, ben och armar. Dessutom tillåter två hastigheter bättre borttagning av hår med olika längder och tjocklekar.

Ta reda på hur du gör det använd en epilator och ta hand om din hud.

Den första hastigheten i reducerade hastigheter är lämplig för att dra kort och tunt hår. Annars skulle de inte fångas helt av skivan eller pincetten, vilket kan leda till ett brott snarare än att dra. Den andra högre hastigheten är nödvändig för att behandla kroppsdelar med tjockt och långt hår, eftersom ett litet antal varv i huvudet per tidsenhet skulle öka smärtintensiteten.

Anestesimetoder

 

De viktigaste metoderna för smärtlindring som används i epilatorer är kylning och massage. Kylning kan minska intensiteten av smärta på grund av delvis domningar i det behandlade hudområdet. För att implementera denna metod använder epilatorer gelkuddar eller vantar, speciella munstycken samt blåser med kall luft.

De tre första typerna måste läggas i kylen före användning så att gelén som fyller dem svalnar snabbt till önskad temperatur.

Kallblåsning fungerar under bearbetningen av huden. Dessutom tas hårstrån bort från hudytan genom att blåsa.Vid applicering av kyla på det behandlade området kan du också ta bort irritation och svullnad.

Rekommenderad Välj en fotoapparat för att ta bort håret hemma.

Användningen av en gel-klänning gör hårborttagningsprocessen mindre smärtsam och förhindrar irritation och svullnad.

Massage under epilering kan utföras antingen av själva huvudet, på vilket, förutom pincett och skivor, olika knölar och spikar placeras, eller med rullar belägna på båda sidor om arbetsverktyget. I tillståndet vibrerar enheten på ett visst sätt, vilket gör massagen mer intensiv. Deras användning minskar också känslan av smärta avsevärt, bara i det här fallet kan det jämföras med att gnugga en förslagen plats.

Rekommenderad läsning: jämförelse av laser och fotoapparat, vilket är bättre.

Mängd och namn på ytterligare munstycken

Införandet av ytterligare munstycken i satsen ger möjlighet till en mer bekväm användning av epilatorn i olika delar av kroppen. För att minska slagytan på epilatorhuvudet utformas speciella begränsande munstycken. De läggs på huvudet ovanifrån, vilket minskar antalet skivor eller pincett som är involverade i arbetet. Oftare används ett sådant munstycke för mer känsliga områden i huden, såsom axillary hålor eller bikini området, där en person upplever svår smärta när han drar ut hårstrån. Ta reda på hur du gör det välj en trimmer för bikinizonen. Om känslighetströskeln inte tillåter dig att ta bort oönskat hår på dessa platser kan du använda det medföljande rakmunstycket för att bearbeta dessa områden. I det här fallet dras inte hårstrån ut, utan bara rakas, vilket kommer att kräva mer frekvent användning.

Ytterligare munstycken ökar funktionen hos epilatorn

Ett begränsande munstycke, som tillåter att delta i arbetet med det minsta antalet skivor eller pincett, används för att ta bort hår från ansiktet. En trimmer, som också är en valfri funktion, trimar hår som är för långt innan hårborttagning eller rakning. Det skalade munstycket rensar det övre lagret på huden från keratiniserade partiklar, "frigör" det inåtväxta håret, vilket gör att du kan ta bort dem så smärtfritt som möjligt. Närvaron av bakgrundsbelysning gör det möjligt att urskilja även de tunnaste hårstrån så att de inte missas under bearbetningen.

Betygsätt det Fördelar och nackdelar med hårborttagning med epilator och vaxning.

Bakgrundsbelysningen hjälper till att urskilja även det tunnaste håret och använder epilatorn bekvämt i svagt ljus

Arbetets autonomi

Moderna epilatorer kan fungera inte bara från elnätet. Många enheter är utrustade med ett laddningsbart batteri, som laddas från elnätet och tillåter det använd en epilator under en viss tid autonomt. Det finns också modeller som kan användas på båda sätten. Detta är ett av de mest acceptabla alternativen, eftersom det inte alltid är möjligt att hantera alla kroppsdelar på 30-40 minuter, nämligen så mycket tid att batterikapaciteten är tillräcklig.

I de flesta fall utförs sådana modeller i ett vattentätt fodral. Detta gör det möjligt att enkelt använda enheten även i duschen och skölja huvudet under rinnande vatten. Från ångad fuktig hud tas hårstrån med roten bort med mindre smärta, vilket gör det möjligt att använda enheten för alla delar av kroppen.

Autonom drift och vattentätt hölje gör att enheten kan användas i hög luftfuktighet

Epilatortillverkare

När du besvarar frågan om hur man väljer en lämplig kvinnlig epilator är det nödvändigt att uppmärksamma vem som tillverkade den här enheten. Så epilatorer från sådana företag som Braun, Philips, Rowenta och Panasonic är av högsta kvalitet och samtidigt överkomliga. Var och en av dessa företag använder vissa funktioner och munstycken i sina modeller. Så Philips och Rowenta levererar ofta kallblåsande epilatorer, vilket Braun inte gör.För att göra rätt val kan du göra en klassificering av de modeller som har släppts av de mest föredragna tillverkarna när det gäller kvalitet, användarvänlighet och funktionalitet. De bästa idag är epilatorer:

  • Braun 9-969 Silk-epil 9, som utför hårborttagning med en längd på 0,05 cm, ökade med 40% i längd med huvudet. För arbete kan du använda två hastigheter. I denna modell finns möjligheten till autonom drift, både i våta och torra förhållanden, vars varaktighet är 40 minuter. Närvaron av en vit bakgrundsbelysning, ett skalande munstycke samt en anordning för rengöring av ansiktet ökar enhetens funktionalitet och praktiska;

Ta reda på, vilken epilator för att ta bort ansiktshår är bättre.

  • Braun 9-969 Silk-epil 9

  • Braun 7561 Silk-epil 7 med ett flytande huvud som upprepar kroppens konturer när du rör dig. Längden i offline-läge är 40 minuter, tiden för en full laddning är en timme. Enhetens huvud är utrustat med massagerullar utöver pincett, vilket gör användningen mindre smärtsam. Satsen inkluderar ett begränsande munstycke och kyltorkar;

   Braun 7561 Silk-epil 7

 • Panasonic ES-ED90 med ett flytande huvud, på vilket det finns 48 pincetter. Enheten är dessutom utrustad med fem munstycken, som inkluderar enheter för en mer bekväm bikini hårborttagning och armhålor, för fotskötsel och rakning med en avtagbar kam. Batteriet varar i 30 minuter, tiden för en fulladdning är en timme.

  Panasonic ES-ED90

 • Braun 5-511 Silk-epil 5 Wet & Dry med två driftshastigheter, en rakningsmassage och ett trimmermunstycke ingår. Du kan använda batteriet i en halvtimme. Det finns en bakgrundsbelysning.

  Braun 5-511 Silk-epil 5 Wet & Dry

 • Rowenta EP5660 - nästan tyst enhet, fungerar endast från ett nätverk. Epilatorn är utrustad med ett flytande huvud med 24 pincett, munstycken för rakning och skalning, samt en begränsare och trimmer.

Ta reda på det också hur epilatorn Rovent förstår och hur man tar hand om den.

 • Rowenta EP5660

Således, från ett stort sortiment av epilatorer, vilket är bättre att välja i ett visst fall, kan du bara bestämma vad du vet om deras skillnader och lita på dina behov. Så om det är nödvändigt att bearbeta alla kroppsdelar är det bättre att föredra en anordning med ett maximalt antal munstycken, inklusive kylning, två hastigheter, bakgrundsbelysning och möjligheten till autonom drift under förhållanden med hög luftfuktighet.

Om epilatorn endast väljs för benen och tidigare har denna metod för hårborttagning använts under lång tid, räcker en standarddiskenhet. En jämförelse av kostnaden för enkla och mer multifunktionella modeller gör det dessutom möjligt att förstå deras betydande skillnad.

Jämför fördelarna med epilator och shugaring.

Lämna en kommentar