Hem-För kök-Aerogrill-Vad är skillnaden mellan en luftgrill och en elektrisk grill - vilket är bättre att välja?

Vad är skillnaden mellan en luftgrill och en elektrisk grill - vilket är bättre att välja?

För att överraska släktingar och vänner med kulinariska läckerheter räcker det att köpa en modern modell av köksutrustning, till exempel en luftgrill eller elektrisk grill. Detta är en multifunktionell köksapparat som kan ersätta flera kokapparater samtidigt.

Elektrisk grill och luftgrill

Aerogrill och elektrisk grill: fördelar, nackdelar

Innan du köper en grill och en elektrisk grill bör du noggrant jämföra enheterna för att välja en högkvalitativ och bekväm enhet som kommer att hålla länge.

Funktioner i luftgrillen

En luftgrill är en matlagningsanordning som kombinerar funktioner och funktioner för sådana enheter som en elektrisk spis, mikrovågsugn, brödrost, dubbelpanna och yoghurttillverkare.

Luftgrill

Enhetens fördelar inkluderar följande:

 • på grund av omvandlarens fördelning av varmluft, diskas, kokas och ångas jämnt;
 • det är möjligt att ställa in temperatur och timer;
 • om så önskas kan du välja luftflödets hastighet;
 • ett automatiserat enhetssystem kräver inte konstant övervakning;
 • i familjer där det finns små barn, är en luftgrill helt enkelt ersättningsbar. Med enhetens funktioner kan du laga olika spannmål, grytor, omeletter, hemlagad yoghurt för barnmat;
 • en av enhetens viktiga funktioner är förmågan att sterilisera flaskor och burkar;
 • närvaron av flera behållare, låter dig samtidigt laga en full middag med flera rätter, medan deras aromer inte blandas med varandra.

Vad kan jag laga

För människor som följer dieter och försöker hålla sig till korrekt näring, är det funktionen att koka ångad och utan att tillsätta olja. Detta gör att du kan minska kaloriinnehållet i skålen och bibehålla den maximala mängden vitaminer, vilket resulterar i välsmakande och hälsosam mat.

Funktioner i elektrisk grill

En elektrisk grill är en rostfritt stål för att laga mat med ett non-stick kokgall som är beläget ovanför ett värmeelement.

Elektrisk grill

En funktion hos enheten ligger i metoden för värmebehandling av produkter på grund av el.

Elektriska grillar är indelade i två typer:

 1. Kontakt;
 2. ingen kontakt.

De viktigaste funktionerna i kontaktelektrisk grill inkluderar följande:

 • påminner i sin design om en stekpanna med den användbara funktionen "ånga";
 • enheter kan vara ensidiga och tvåvägs;
 • den största fördelen är frånvaron av rök när du lagar kött eller fisk, vilket gör att du kan använda en sådan grill även i en liten lägenhet;
 • under värmebehandlingen av produkter flyter allt fett in i en speciell behållare, som förhindrar förbränning och bildning av barn;
 • Du kan laga inte bara fisk, kött, korv, utan också olika omeletter, smörgåsar, heta smörgåsar, grytor, bakverk och muffins.

Kontakta Electric Grill Tefal Ultra Compact Health Grill Comfort

Utformningen av elektriska grillar utan kontakt har en öppen spiral. Därför kommer de rätter som tillagas på dem i sin smak att likna mat tillagad på spelet.

En betydande nackdel med sådana modeller är spridningen av barn i hela rummet. Under tillagningsprocessen är införandet av fett i en öppen spiral oundvikligt. Deras användning hemma är endast möjlig med en bra huva.

Rostning av fisk under grillen

Med tanke på alla funktioner på denna enhet är det bättre att använda den utomhus. Koppar- eller gjutjärnsmaskiner är lämpliga för frekvent användning.

Vad är bättre att välja för hemmabruk - luftgrill eller elektrisk grill

Vi kommer att räkna ut vilka av enheterna som är bättre för hemmabruk och vilka är skillnaderna mellan en luftgrill och en elektrisk grill. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar, ofta beror valet av köpare inte bara på materialfunktioner, utan också av enhetens multifunktionalitet.

Kokta grönsaker på en elektrisk kontaktgrill har karakteristiska rödaktiga ränder

Skillnaden mellan dem är en värmebehandlingsmetod som direkt påverkar produkternas smak. Saftigt kött, täckt med en krispig skorpa, mättad med lukten av eld - allt detta är möjligt tack vare den elektriska grillen.

I enheten kan du laga kött och grönsaker samtidigt

Men bara i luftgrillen visar det sig vara förvånansvärt saftigt och mjukt kött, eftersom varm luft är jämnt fördelad över hela skålvolymen där skålen tillagas, medan produkterna bakas och ångas från alla sidor. I en elektrisk grill kan denna effekt inte uppnås - i den kokas kött eller fisk på ett trådhylla, vilket inte garanterar enhetlig steking av produkten.

Funktionella skillnader

Matlagning

Aerogrill och elektrisk grill skiljer sig åt i vissa funktionella funktioner:

 • den huvudsakliga aerogrillfördel - dess mångsidighet, som gör att du kan byta ut ett stort antal hushållsapparater i hemmaköket;
 • de flesta luftgrillar har ett brett utbud av temperaturförhållanden, på grund av detta erhålls fantastiskt rökt kött i det;
 • i luftgrillar finns en sådan funktion som att torka grönsaker, bär, svamp och olika örter;
 • i en luftgrill kan du samtidigt gryta kött, laga soppa, baka muffins, laga hemlagad yoghurt, medan lukten inte sprider sig i rummet. Endast en maträtt kan kokas på den elektriska grillen, och när olja kommer i öppna kontakter kommer svag rök att spridas över hela huset;
 • till skillnad från andra hushållsapparater har aerogrill ingen strålning, vilket negativt påverkar människors hälsa;
 • Aerogrill är ett utmärkt fynd för dig som följer rätt näring: du kan laga mat utan olja eller fett;
 • luftgrillen tar mycket utrymme på grund av sin stora storlek, den är svår att tvätta. Den elektriska grillen är mycket mer kompakt;
 • med instabil spänning kan en elektrisk grill snabbt misslyckas eftersom den har ett mycket känsligt värmeelement.

Eftersom enheten har flera nivåer är det möjligt att laga olika typer av grönsaker, liksom kött

Med tanke på enheternas funktioner kan vi dra slutsatsen att luftgrillen är en mer mångsidig och multitasking-enhet.

Elektrisk grill kommer att uppskattas av fans av picknick. Dessutom är kostnaden mycket lägre jämfört med priset på en luftgrill.

Lämna en kommentar