Hem-Tekniska nyheter-Hur farlig är en falsk iPhone-laddare?

Hur farlig är en falsk iPhone-laddare?

IPhone-användare bör kontrollera sina laddare och se till att de bara använder äkta Apple-nätadaptrar.

Nyheter från den senaste rapporten visade chockerande statistik att de flesta falska laddare kunde antända eller till och med orsaka en dödlig elektrisk chock.

Detta är särskilt sant eftersom många använder billiga laddare för att ladda sina smartphones var som helst.

Resultaten från en av de största studierna visar att nästan alla (98 procent) testade inofficiella laddare kan orsaka en dödlig elektrisk stöt eller brand. Av enheterna som deltog i studien misslyckades alla utom en i en eller flera tester.

Nästan hälften misslyckades det elektriska styrketestet; Det finns en allvarlig risk för elektrisk chock när du använder dessa laddare.

En internrevision avslöjade nästan hälften av bristen på grundläggande säkerhetskrav. dessa laddare innehöll icke-standardiserade interna element, vilket också innebar en allvarlig risk för elektrisk chock för konsumenten.

Dessa resultat visar att falska eller originalliknande laddare i de flesta fall kan överhettas, ta eld och orsaka potentiellt dödlig skada för någon när som helst under användning. De erhållna resultaten överensstämmer med resultaten från liknande studier.

Lämna en kommentar