Hem-Technology Reviews-Är din lampa godhjärtad

Är din lampa godhjärtad

Föraren (strömförsörjning) är hjärtat i LED-lampan, som förser enheten med livgivande elektricitet. En högkvalitativ strömförsörjning säkerställer stabil drift av belysningsutrustning, en ljus glöd av dioder och en lång livslängd.

Oavsett nätverks ingångsdata måste utgångsenheten stödja det inställda aktuella värdet. Strömförsörjningens standardfunktioner inkluderar också en uppsättning lampskydd mot kortslutning, överbelastning och överspänning vid utgången.

Oenighet till föraren

Beroende på armaturens typ, dess driftsförhållanden, väljs en lämplig strömförsörjning. Så för kontorsbelysning som kännetecknas av låga krav på skydd av huset (vanligtvis räcker IP20), ett smalt temperaturområde och en stabil spänning. En viktig indikator för sådan utrustning är krusningskoefficienten, vars värde bör vara minimal för att skapa en bekväm arbetsatmosfär.

Om lampan är avsedd att belysa en motorväg eller bro, järnväg eller tunnelbana, måste dess kraftkälla vara vibrationsbeständig. Därför kan du inte göra det utan att föreningen hälls i föraren. Annars rör sig elementen på enheten helt enkelt bort från kortet under den första vibrationsattacken.

Utomhusbelysningsutrustning ställer höga krav på skyddsgraden för förarhuset (IP 65-67), liksom temperaturförhållanden (i hårda ryska verkligheter är det särskilt viktigt). Och industriella armaturer behöver drivrutiner som inte bara är skyddade mot damm och fukt utan också är motståndskraftiga mot kraftöverspänningar.

Två är bättre än en!

Den snabba utvecklingen av teknik har gjort nästan normen och en så användbar lösning som en nödkraftsförsörjning. Att installera en reservförare är utan tvekan användbart för skolanläggningar eftersom det gör att du snabbt kan evakuera elever i en nödsituation. Och i ett industriellt företag kommer sådan utrustning snabbt att eliminera skador utan att avbryta produktionsprocessen.

Vi väljer. De väljer oss ...

Tillförlitliga tillverkare av LED-utrustning uppmärksammar förklarande föraren mycket. Och om vissa går längs vägen att utveckla sin egen kraftförsörjning föredrar andra produkter från kända tillverkare som bevisats genom åren.

Så i pålitliga belysningsarmaturer från den största ryska fabriken FEREX installeras drivrutiner för den välkända världstillverkaren - Mean Well. Detta taiwanesiska företag, en av de fem industriledarna (!), Har producerat kraftförsörjning i över 35 år och vid olika tidpunkter levererat sina produkter till IBM och Apple.

Till sist

När du väljer LED-belysningsutrustning, ta dig tid att ta reda på vilken strömförsörjning tillverkaren har installerat. Lampans hjärta bestämmer huvudsakligen livslängden!

Lämna en kommentar