Hem-För kök-Elektrisk grill Wollmer S807 för hemmet: fördelar och nackdelar

Elektrisk grill Wollmer S807 för hemmet: fördelar och nackdelar

Mot bakgrund av karantänåtgärder som införts i många städer i Ryssland, var många av deras invånare tvungna att möta betydande förändringar, inklusive i deras kost. Trots deras omfattande användningsmöjligheter har traditionella köksapparater fortfarande vissa begränsningar. Speciellt kan det vara ganska svårt att imitera effekten av grill eller grill hemma. Konversationen om rostat kött på en eld kom inte av en slump - sen våren är traditionellt en säsong av grill, och mitt i en svår epidemiologisk situation kan picknickresor mycket väl förbjudas.

Detta betyder dock inte att saftig stekt filé eller biffar måste helt överges. Kockkött är inte värre än på en stekpanna, medan du inte lämnar huset kan du använda elektrisk grill. Dessutom kan du laga mat på det utan användning av olja - anhängare till en hälsosam kost kommer säkert att uppskatta det. I vår recension idag kommer vi att ta hänsyn till de tekniska parametrarna och vissa funktioner i Wollmer S807 kontaktelektrisk grill.

Specifikationer

MarkWollmer
ModellS807
SeKontakta Electric Grill
Power, W2000
KontrolleraMekanisk
Temperaturområde, ° С160-230, smidig justering
Timer minUpp till 30
Mått på arbetsområdet, cm30x25
Vikt (kg6,5
Icke-stick panelmaterialBelagt aluminium
UtrustningKorrugerade paneler, fettbricka, spatel för att vända mat och rengöra efter kokning

Grill

Följande tillbehör ingår i varje Wollmer S807-grill:

 • grillhus;
 • avtagbara aluminiumpaneler med en korrugerad yta och non-stick beläggning;
 • ett löstagbart bricka där fett och överskottsjuice som dräneras från produkterna dräneras under tillagningen;
 • plastblad som inte skadar beläggningen;
 • användarmanual;
 • garantikort;
 • bok med recept.

Samtidigt kommer standardutrustning att räcka för att laga välsmakande, aromatisk, saftigt kött i köket inte sämre än på grillen. Samtidigt är priset på Wollmer S807-grillen prisvärt i jämförelse med konkurrerande modeller. För det får köparen en funktionell, bekväm att använda och pålitlig köksanordning, som är lämplig för både sällsynt bruk (vid speciella tillfällen) och för dagliga kulinariska experiment. Denna modell är lätt att ta hand om, på 4 minuter når den en maximal temperatur på 230 grader och håller den upp till 2 timmar, och kan också justeras i höjd för olika rätter.

Grillens utseende

Utformningen av S807-modellen hänvisar till kontakttypen - det är den så kallade tryckgrillar, där temperatureffekten går över och under. Denna metod säkerställer inte bara jämn stekning, utan reducerar också tillagningstiden jämfört med 1-sidigt stekning i en stekpanna. Vid sådan matlagning minskas också fuktförlusten, så att produkterna är mer saftiga.

Grillhuset är tillverkat av polerad omålad metall. Denna design passar designkonceptet för ett modernt, högteknologiskt kök, Hi-Tech och Techno-stil. Dessutom är metall utan målningar mindre rädda för repor och mekanisk påfrestning, fingeravtryck märks mindre på det. Det främre planet är avslutat med ett glasinsats.

Med locket ner är grillen kompakt och ergonomisk, det tar inte mycket plats på kökshyllan eller på skåpshyllan. Vid tillagning beror arbetshöjden på tjockleken på den beredda produkten: toppskyddet kan fixeras i 5 lägen.Därför är det möjligt att tillagas med lika bekvämlighet både en tunn burgerkotlett och en tjock biff - det övre stekelementet passar i alla fall tätt. Justeringen hjälper också till att fördela trycket på produkterna jämnt, vilket är bekvämt när du stekar grönsaker, mjuk ost etc.

Om du vill laga mer kött eller grönsaker än det som passar på bottenpanelen kommer BBQ-läget att rädda. I den läggs grillen ut som en bok och bildar två bänkskivor. I synnerhet kan du steka biffar i den ena halvan och laga en grönsaksskål i den andra.

Det fett som smälts under tillagningen dräneras i en speciell bricka som ligger längst ned på enheten. Åtkomst till det kan fås från framsidan - i stängt tillstånd är brickan i linje med grillens främre plan. Ta bort den efter tvätt och tvätta den i vatten och sätt sedan tillbaka den.

Stekpaneler är också lätta att rengöra. När de installeras i den elektriska grillen pressas de hårt av metallklämmor - detta eliminerar motreaktion och upprätthåller samtidigt ett luftgap där luft cirkulerar, vilket simulerar effekten av stekning på grillen. För att koppla bort dem finns svarta knappar på fodralet, när du trycker på dem lämnar panelerna monteringsspåren och tas enkelt bort.

Du kan styra tiden och temperaturen för stekning på displayen. Det gör att du kan ställa in nödvändiga parametrar exakt - och i vissa rätter kan en skillnad på flera grader påverka maträttens smak väsentligt.

Elektrisk grillkontroll S807

Jog-ratten och displayen är på enhetens framsida. Det vänstra handtaget justerar drifttiden - vrid den åt höger eller vänster och kontrollerar ändringen på skärmen, ställ in önskad varaktighet och fixa den med knappen i mitten.

Den högra ratten används för att ställa in temperaturen. Wollmer-ingenjörer har implementerat ett dubbelt visningssystem:

 • värde i grader visar LCD-skärmen;
 • markeringarna runt ratten visar motsvarande stekningsgrad: Låg (svag, från 160 till 180 grader), Panini (medium, från 180 till 205 grader) och Sear (stark, från 205 till 230 grader).

Detta gör det enkelt både att uppfylla de exakta kraven i recepten och välja matlagningsläge enligt dina egna preferenser.

Det finns också en knapp för att växla temperaturen från Celsius till Fahrenheit.

För att underlätta övervakning av driftsläget tillhandahålls en speciell indikation. Skärmen börjar blinka när apparaten slås på och under uppvärmning, och när önskad temperatur uppnås eller tillagningen slutförs av timern, hörs en hörbar signal.

Utnyttjande

För att Wollmer S807 elektrisk grill ska fungera effektivt och korrekt bör du följa rekommendationerna för dess användning.

Förberedelse för arbete

Innan du börjar med bör du ta bort stekpannorna och fettbrickan - och skölj noggrant i vatten med något rengöringsmedel. Efter torkning eller torka torrt - och sätt tillbaka. Om det behövs, belägg ytorna med vegetabilisk olja - men detta är inte nödvändigt, som de är belagda med en icke-stickbeläggning.

För effektiv och säker användning måste grillen placeras på en fast, jämn yta. Det får inte finnas några främmande föremål runt den i en radie av 20 cm: under drift avger enheten aktivt termisk energi och behöver också ett tillströmning av luft för cirkulation.

Viktig! När den slås på för första gången kan en liten mängd rök bildas. Detta är helt normalt eftersom de inre metalldelarna är fabriksbelagda med konserveringsfett som brinner ut när de används.

Lagar mat

Innan du börjar laga mat måste grillen vara varm. För att göra detta, stäng toppskyddet och ställ temperaturkontrollen i rätt läge:

AvRumstemperatur
LågFrån 160 till 180 grader.
PaniniFrån 180 till 205 grader.
BrynaFrån 206 till 230 grader.

Efter att grillen börjar värmas upp. För att uppnå den inställda temperaturen krävs i genomsnitt 3-4 minuter.Just nu lyser LCD-skärmen orange, ordet HEATING blinkar på den. Grillen informerar om slutet på uppvärmningen med en ljudsignal och skärmen slutar blinka.

Sprid sedan produkterna och tryck på locket eller lägg grillen i BBQ-läget.

Vid tillagning i tid ställer vi in ​​önskat intervall med timerhandtaget. Den maximala varaktigheten på 1 cykel är 30 minuter. Den valda tiden fastställs genom att trycka på knappen i mitten av handtaget - efter det börjar nedräkningen som visas på LCD-skärmen. Efter det inställda intervallet har gått, ljuder ett pip.

Viktig! Om du trycker på mittknappen igen pausar eller helt stoppar nedräkningen av tillagningstiden, men stänger inte av enheten.

Efter det att den inställda tiden stängs av stänger inte grillen utan byter till energisparläge. För att inaktivera den helt, vrid temperaturkontrollen till läget Av.

Viktig! Om du vrider värmekontrollen till extrem vänsterläge kan enheten stängas av när som helst.

En skyddande avstängningsfunktion tillhandahålls också. Efter 60 minuter, om användaren inte har ändrat temperatur- eller timerinställningarna, stängs enheten av. Detta rapporteras av avslutningen av skärmens bakgrundsbelysning.

Vård och underhåll

Innan rengöring, vänta tills grillen har helt svalnat och kontrollera sedan om den är avstängd. Ta sedan ut facket för att samla in fett och juice och häll dem och skicka facket till diskbänken.

Koppla loss panelerna. Om livsmedelsrester har fastnat på dem (vilket är osannolikt på grund av non-stick beläggning), ta bort dem med den plastiska spateln som medföljer satsen. Därefter tvättar vi alla elementen i varmt vatten med flytande tvättmedel. Tillbehör kan också tvättas i diskmaskin.

Viktigt: Använd inte slipande föreningar som kan skada non-stick-beläggningen.

Torka av den elektriska grillen med en lätt fuktig svamp och sedan med en mjuk trasa eller pappershandduk. När stekpanelerna och brickan är torr lägger vi dem i grillen och lägger den bort för lagring.

Viktig! Låt inte fukt komma in i enheten.

Fördelar och nackdelar

Som sammanfattande av översynen av Wollmer S807 elektrisk grill belyser vi dess styrkor och svagheter.

fördelar:

 • snabb uppvärmning;
 • 5 nivåer av fixering av lock;
 • möjligheten att använda i BBQ-läge;
 • kontroll av tillagningstiden;
 • insamling av överskott olja och juice i facket;
 • pålitlig non-stick beläggning, förmågan att laga mat utan olja;
 • enkelhet och tydlighet i ledningen;
 • avtagbara, enkla att rengöra paneler;
 • renare blad ingår;
 • tätning av juice i kött;
 • flera grader av rostning;
 • möjligheten att steka till en vacker skorpa.

nackdelar:

 • kort nätsladd - 65 cm;
 • övre och undre paneler är inte utbytbara;
 • glasfinish på frontplanets markering.

En funktion i S807 är SteakWind-tekniken. Det består i luftgapet mellan värmeelementet och stekytan. När du slår på grillen värms luften upp och bidrar till utseendet på en krispig skorpa på köttet, som håller juicen i kokta matar. Dessutom upprepar korrugerade paneler effekten av värme som släpps ut från heta kol - därför förbereds produkter snabbare och jämnare. Och tack vare SteakWind saftigt får man inte bara kött och fisk utan också mycket mjuka och mjuka grönsaker. Som ett resultat kan du inte ens lämna ditt hus för att få rätter "som från en eld".

Så med Wollmer S807-grillen kan du laga många läckra och hälsosamma rätter hemma, även utan att ha speciella kulinariska färdigheter. För dem som värdesätter bekvämlighet och förmågan att äta sunt utan mycket ansträngning är detta ett idealiskt alternativ.

Lämna en kommentar