Hem-Partnerartiklar-Speedcheck - en ny tjänst för att kontrollera Internethastighet

Speedcheck - en ny tjänst för att kontrollera Internethastighet

Långsam inläsning av sidor visas ibland på grund av ett fel i internetleverantören eller routern, eller helt enkelt problem med den begärda webbplatsen. Alla faktorer måste beaktas, men först måste du kontrollera hastigheten på Internet.

Speedcheck är en gratis tjänst där du kan ta reda på hastigheten på ditt internet på bara några sekunder.

Hastighetsdiagnostik

Webbplatsens gränssnitt är intuitivt - på huvudskärmen finns en blå knapp för snabb start av diagnostik.

Efter ett tag visas resultaten av kontrollen. Vad betyder dessa indikatorer? Det är värt att rulla längre ner på sidan och du kommer att se den detaljerade ”Guide till hastighet och internetanslutning” från 6 kapitel. Den har allt för självfelsökning i ditt system och förbättrar Internethastigheten. Användare som är långt ifrån grunderna för Internet-anslutningar kommer att ta reda på vad en Internet-leverantör är, en IP-adress, hur en Ethernet-kabel påverkar Internethastigheten och kan förstå om testresultaten är tillräckligt bra för deras behov.

  1. Tidsfördröjning (ping) för data för att flytta till destinationen (millisekunder). Resultatet - upp till 100 ms - är bra. Du kommer att märka en försening över 200 ms när din videochatt kommer att "hänga".
  2. Nedladdningshastighet (Mbps) visar hur snabbt din enhet laddar ner data från internet. När du till exempel tittar på videor, sidor med många foton eller ladda ner dokument.
  3. Nedladdningshastighet (Mbps) avgör hur din enhet laddar ner data till Internet. Det påverkar hur lång tid det tar att ladda upp foton, dokument eller videor, till exempel att e-post.

Det är lämpligt att göra hastighetstest vid olika tidpunkter på dagen. Om det bara saktar ner under högtiderna och sedan blir snabbt igen - är denna situation normal. Men om din hastighet ständigt är lägre än den som din Internetleverantör lovat, är detta ett problem och måste hanteras.

Alla dina resultat från hastighetstester som gjorts i Speedcheck sparas så att du kan granska dem och dra lämpliga slutsatser för dig själv.

Vad göra här näst

Även om dina nedladdnings- och uppladdningshastigheter är bra, finns det andra faktorer som bromsar ditt internet. Kontrollera:

  • Din typ av internetanslutning;
  • Tid på dagen När många använder Internet på samma gång sjunker hastigheten. De högsta priserna är vanligtvis sent på natten eller på morgonen;
  • Webbplatser med hög trafik. Det här problemet kan inte lösas - du behöver bara vara tålamod och gå till webbplatsen senare;
  • Din pryl. Du känner inte ens mycket hög Internethastighet om din dator / smartphone / surfplatta är föråldrad eller infekterad med ett virus.

Servicefördelar

Det finns två distinkta fördelar med Speedcheck:

  1. Servernätverk består endast av 40 Gb / s-servrar. Således kan användaren mäta en riktigt höghastighetsanslutning längs hela rutten, medan i andra onlinetest mäts hastigheten endast från hans åtkomstpunkt till servern hos Internetleverantören, vilket inte är helt korrekt, från vilket prestandan alltid är hög.
  2. Det finns en detaljerad guide som hjälper användare att felsöka anslutningsfrågor.

Det finns också en bekväm mobilapplikation för iPhone- och Android-smartphones:

Lämna en kommentar